WiMax - Kraków/ Wieliczka
Moderator: Moderatorzy
- keikan
- Początkujący użytkownik forum
WiMax - Kraków/ Wieliczka
Witam. po tym jak TPSA ma "problemy techniczne" z podciągnięciem do mnie NEO mam ochotę na alterantywę w postaci WiMAX.
Prosiłbym o infomację od aktualnych użytkowników na terenie Krakowa/Wieliczki (mieszkam na granicy pomiędzy tymi miastami) jakie są ich doświadczenia z tym rodzajem internetu?
Interesuje mnie cena sprzętu oraz szybkość netu (zwłaszcza jak się on sprawdza w grach online).
Jeśli to możliwe to proszę o "spingowanie" następujących serwerów i podanie czasu:
www.frienzl2.com
shaiya.aeriagames.com
91.121.43.119
oraze ewentualne doświadczenia (miłe i niemiłe)
z góry wszystkim dziękuję
Prosiłbym o infomację od aktualnych użytkowników na terenie Krakowa/Wieliczki (mieszkam na granicy pomiędzy tymi miastami) jakie są ich doświadczenia z tym rodzajem internetu?
Interesuje mnie cena sprzętu oraz szybkość netu (zwłaszcza jak się on sprawdza w grach online).
Jeśli to możliwe to proszę o "spingowanie" następujących serwerów i podanie czasu:
www.frienzl2.com
shaiya.aeriagames.com
91.121.43.119
oraze ewentualne doświadczenia (miłe i niemiłe)
z góry wszystkim dziękuję
- dacula
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: WiMax - Kraków/ Wieliczka
WiMax jak kazde lacze radiowe ma swoje plusy i minusy.
Co do gier... temat juz byl poruszany wiele razy, tym minusem wlasnie sa znaczne opoznienia minimum 70 ms, dla gier bardzo dynamicznych moze to byc za duzo.
Co do gier... temat juz byl poruszany wiele razy, tym minusem wlasnie sa znaczne opoznienia minimum 70 ms, dla gier bardzo dynamicznych moze to byc za duzo.
Nie, nie jestem monterem WiMAX i pracownikiem Netii ;-)
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem
Przede wszystkim jestem zadowolonym klientem

- keikan
Ponownie proszę o kontakt z kims z Wieliczki lub Krakowa.
Nie chce zamawiac "kota w worku". Proszę o spingowanie podanych adresów serwerów i podanie wyników.
Nie chce zamawiac "kota w worku". Proszę o spingowanie podanych adresów serwerów i podanie wyników.
-
Być może nie do końca w temacie, ale proszę oto badanie MTR w sieci www.mannet.pl (załączniki) .. samo badanie pingia niewiele mówi stąd mtr.
(być może warto rozważyć alternatywę w postaci naprawdę dobrze działającej sieci radiowej 5Ghz ? )
pozdrawiam
(być może warto rozważyć alternatywę w postaci naprawdę dobrze działającej sieci radiowej 5Ghz ? )
pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
cooler_pl, jesteś związany z tą firmą?
-
Witam Forumowiczów 
Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat WiMax w Krakowie.
Konkretnie chodzi o rejon ulicy Kalwaryjskiej.
Internet ma służyć w 95% do pracy, więc ping nie musi być bardzo krótki jak do gierek, ale internet musi działać sprawnie... myślałem o 2 mbit.
Jak Wam się toto sprawuje w Krakowie?:)
Jak to się ma do stałego łączą neo lub netii? Gdyż zdaje się obydwie możliwości mam, z tymże nie wiem jaki jest koszt podciągniecia lini (lokal świeżo po remoncie nie ma tam jeszcze lini tel.)
Pozdrawiam

Chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat WiMax w Krakowie.
Konkretnie chodzi o rejon ulicy Kalwaryjskiej.
Internet ma służyć w 95% do pracy, więc ping nie musi być bardzo krótki jak do gierek, ale internet musi działać sprawnie... myślałem o 2 mbit.
Jak Wam się toto sprawuje w Krakowie?:)
Jak to się ma do stałego łączą neo lub netii? Gdyż zdaje się obydwie możliwości mam, z tymże nie wiem jaki jest koszt podciągniecia lini (lokal świeżo po remoncie nie ma tam jeszcze lini tel.)
Pozdrawiam

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Jeremiasz, nie mieszkam w/pod Krakowem, więc na pytanie ci nie odpowiem, ale odniosę się do tego:
A kontaktowałeś się z którąś z firm w sprawie podciągnięcia linii? Bo mogą ci za to zaśpiewać niezłą sumkę zależnie od terenu, poza tym termin podłączenia możesz mieć np. na za półtora roku.Jeremiasz pisze:Gdyż zdaje się obydwie możliwości mam, z tymże nie wiem jaki jest koszt podciągniecia lini (lokal świeżo po remoncie nie ma tam jeszcze lini tel.)
-
@Jo_gurt: tak jestem 
@Jeremiasz: mam w pracy tel i net Netii (1mbit) po WiMaxie i złego słowa powiedzieć nie można, do zastosowań firmowych jest więcej niż dobra.

@Jeremiasz: mam w pracy tel i net Netii (1mbit) po WiMaxie i złego słowa powiedzieć nie można, do zastosowań firmowych jest więcej niż dobra.