modem option-brak łączenia przy viscie x64
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
modem option-brak łączenia przy viscie x64
Proszę o pomoc!!!!Bo juz od kilku godzin nad tym siedzę i nie jestem w stanie sobie z tym poradzić. Otóż problem polega na tym, że po zainstalowaniu na Viscie Home Premium x64 GT Connect 3.0 włączając program z włożonym modemem do usb mój modem w ogóle nie chce się łączyć z internetem. W programie tym na dole jest napisane device not found, jakby w ogóle nie widział mojego modemu. Kompletnie nie rozumiem dlaczego mój modem nie działa. Zaznaczę może jeszcze, że na drugim moim kompie gdzie mam windows xp modem normalnie funkcjonuje.
[ Dodano: 2008-10-22, 21:52 ]
A nie dodałam, że jest to modem option globesurfer icon
[ Dodano: 2008-10-22, 21:52 ]
A nie dodałam, że jest to modem option globesurfer icon
Ostatnio zmieniony 2008-10-22, 22:27 przez ocoolistka, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: modem option-brak łączenia przy viscie x64
A jaką kolejność robiłaś? Instalacja programu a potem modem do portu?
-
Tak wszystko robilam według instrukcji. Robiłm to kilka razy już i zawsze w ten sposób instalacja programu, zresetowanie kompa, podłączenie modemu do usb. I nie działa. Probowalam tez wgrac wczesniej tego GT Connect 2.3 i tak amo sie dzieje
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A zmiana portów USB na inne?
Może być też problem ze sterownikami. Nie jestem pewien, ale dla tego modemu co Ty masz chyba niema sterowników do Visty 64.
Może być też problem ze sterownikami. Nie jestem pewien, ale dla tego modemu co Ty masz chyba niema sterowników do Visty 64.
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
-
Niestety nie działają te sterowniki. Już powoli tracę cierpliwość do tego wszystkiego. A może mógłbyś zaproponować mi inne sterowniki??
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Z tego co pamietam to oprogramowanie do tego modemu trzeba instalowac jak modem jest podpiety do kompa. Jak sie najpierw instalowalem soft a potem podpinalem modem to caly czas byl wykrywany jako dysk przenosny.
Mi nie udalo sie tego modemu odpalic z GT Connect 2.3 - tylko na tym ze strony Ery.
Mi nie udalo sie tego modemu odpalic z GT Connect 2.3 - tylko na tym ze strony Ery.

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie