Witam
Mam telefon skonfigurowany ladnie i pieknie w sieci simplus (taryfa team7). Dzis pobralem sobie 5 dzwonkow ze swojej strony.
Łącznie zajmuja mi one 31 kb na telefonie.
Wiec dlaczego stracilem na tym 15 zl ??!!!!!!!!
I za kazde polaczenie praktycznie place 3 zl
A w cenniku pisze ze 60gr za 100kb
O co biega ??
Dziwna sprawa Napisz może jaki masz telefon, czy telefon był podłączony do kompa jako modem, czy ściągałeś bezpośrednio na komórkę, jak długo byłeś podłączony do internetu?
Mam ustawione przez autokonfigurator na stronie simplusa
opcja : WAP przez GPRS ('internet w telefonie')
APN: wap.plusgsm.pl
Nazwa użytkownika: nic nie wpisujemy
Hasło: nic nie wpisujemy
Adres IP: 212.2.96.16
Adres strony głównej: http://wap.plusgsm.pl/
A jesli chodzi o czas to trwa to 5-10 sekund tylko
Telefon to Samsung x200. Pamietam ze jakis rok temu mialem philipsa i tez sciagalem ale wtedy robilem to przez email. ( miales skrzynke odbiorcza, konfigorowalo sie ja jak w outlooku) i nie bylo problemu.
z tym telefonem sa problemy - nie wiem z czego to wynika ale teraz to juz <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> NIC nie sciagnalem tylko sie probowalem polaczyc z internetem ale wyskoczyl blad ze Strona nie istnieje i zjadlo mi znowu
6 PLN, jestem juz praktycznie splukany
Coś z tą stroną rzeczywiście jest nie tak.
Kilkakrotnie próbowałem na nią wejść i nic z tego. Bład 404 :
Not Found
The requested URL / was not found on this server.
Upewnij sie czy w głównym katalogu na serwerze masz plik startowy (index lub start - rozszerzenia: htm, html. php itp.)
Jeśli takowego nie ma to mogą być problemy.
Może to być nawet pusty plik.
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje"
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić
Jedyny mój pomysł w tej sprawie jest taki, profil połączenia w którym zapisane są te ustawienia, nie jest uaktywniony, sprawdź czy nie masz w ustawieniach zapisanych innych profili.
Ja wszedłem na tą stronę bez problemu (Firefox), mam tylko komunikat o braku wtyczki.
Ostatnio zmieniony 2006-05-10, 14:00 przez Enzo, łącznie zmieniany 1 raz.
@ziemniaktda - Tak od strony technicznej...
Staraj sie nie pisać jednego posta pod drugim i to w tak krótkim odstępie czasu.
Zawsze możesz skorzystać z
Z tym profilem Enzo może mieć racje.
Podobny problem był na telefonie syna (pierwotnie chodził w innej sieci).
Zainstalował sobie właściwy profil z Ery jednak ciągle były problemy (pomimo zdalnej instalacji tego profilu i kilkakrotnym sprawdzeniu jego poprawności). Okazało sie , że właśnie ten profil nie został ręcznie przestawiony jako domyślny.
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje"
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić
Ja mam profil od nich ten : WAP_GPRS
moze by zamienic do na WAP i <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font> bo ja juz sam nie wiem czym to sie rozni ...
Pozatym profile sa good bo telefon byl kupiony w PLUSIE w abonamencie i jest jden prosil od plus a reszta to tylko autonmatyczne profile z simplusa ktora mi wyslal autkonfikurator
Tak <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> to teraz mi pisze ze nie mozna nawet znalezc strony
czy moglby ktos z was <font color="#FF00FF"><b>»»błąd ort.««</b></font>
Ja robie tak ze daje opcje IDZ DO i posuje adres w telefonie taki : http://republika.pl/ziemniaktda/multimedia/fenomen.mid
Na twoim miejscu wykasowałbym to wszystko, co przysło Ci z autokonfiguracji i spróbował wpisać profil ręcznie.
Ta stronka z simplusa, nie wchodzi mi w całości .
Ta druga którą podałeś, "nie istnieje" .