Modem t-mobile-problem z rejestracją
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Modem t-mobile-problem z rejestracją
Witam,
kupiłam modem T-mobile web'n'walk Stick i włożyłam kartę Plus. Nie mogę się połaczyć że rejestr z internetem. Cały czas pojawia się komunikat, że rejestracja odrzucona. Poza tym trzeba wpisać jakieś hasło. Ponieważ nie bardzo się znam na tym, proszę o pomoc, co mam dalej z tym zrobić. Wydałam sporo na ten modem i zaczynam się denerwować. Gdyż jestem często na wyjazdach, co oznacza, że będę korzystać tak że z kart zagranicznych na tym modemie. W instrukcji obsługi pisze, że trzeba go zarejestrować. Ale gdzie i jak?
Czy ktoś może mi pomóc?BŁAGAM!!!
kupiłam modem T-mobile web'n'walk Stick i włożyłam kartę Plus. Nie mogę się połaczyć że rejestr z internetem. Cały czas pojawia się komunikat, że rejestracja odrzucona. Poza tym trzeba wpisać jakieś hasło. Ponieważ nie bardzo się znam na tym, proszę o pomoc, co mam dalej z tym zrobić. Wydałam sporo na ten modem i zaczynam się denerwować. Gdyż jestem często na wyjazdach, co oznacza, że będę korzystać tak że z kart zagranicznych na tym modemie. W instrukcji obsługi pisze, że trzeba go zarejestrować. Ale gdzie i jak?
Czy ktoś może mi pomóc?BŁAGAM!!!
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Modem t-mobile-problem z rejestracją
1) Czy modem był kupiony bez SIM-locka?Skia pisze:Cały czas pojawia się komunikat, że rejestracja odrzucona.
2) Jak brzmi komunikat dokładnie?
3) Czy karta SIM jest włożona prawidłowo?
4) Czy modem był kupiony jako nowy?Skia pisze:Poza tym trzeba wpisać jakieś hasło.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Dziękuję za szybką odpowiedź.
Tak, modem był kupiony bez simlocka. Było w ofercie napisane, iż modem działa ze wszystkimi kartami sieci polskich jak i kartami zagranicznymi. Sms mogę wysłać poprzez ten program, ale łączenia z internetem nie ma. Komunikat jest następującej treści: Rejestracja odrzucona. Pojawia się on zaraz po włożeniu modemu do USB lub dość długi czas jest napis: Rejestracja i nic się nie dzieje. Po otworzeniu opcji: Diagnostyka, opcja Rejestracja PS- odrzucona- tak pisze. Załacznik PS- brak. Nie wiem, o co w tym chodzi. Natomiast jest jeszcze taka opcja: Użytkownik, hasło i APN, w którym jest napisane internet.
Czy taki opis problemu wystarczy?Czy powinnam bardziej szczegółowo opisać? Modem jest zupełnie nowy, oryginalnie zapakowany, a karta sim włożona według instrukcji obsługi.
Pozdrawiam
Tak, modem był kupiony bez simlocka. Było w ofercie napisane, iż modem działa ze wszystkimi kartami sieci polskich jak i kartami zagranicznymi. Sms mogę wysłać poprzez ten program, ale łączenia z internetem nie ma. Komunikat jest następującej treści: Rejestracja odrzucona. Pojawia się on zaraz po włożeniu modemu do USB lub dość długi czas jest napis: Rejestracja i nic się nie dzieje. Po otworzeniu opcji: Diagnostyka, opcja Rejestracja PS- odrzucona- tak pisze. Załacznik PS- brak. Nie wiem, o co w tym chodzi. Natomiast jest jeszcze taka opcja: Użytkownik, hasło i APN, w którym jest napisane internet.
Czy taki opis problemu wystarczy?Czy powinnam bardziej szczegółowo opisać? Modem jest zupełnie nowy, oryginalnie zapakowany, a karta sim włożona według instrukcji obsługi.
Pozdrawiam
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Czy usługa danych pakietowych jest aktywna na karcie sim, co to jest za karta sim? Można zdjecie tego modemu, żeby go zidentyfikować.Skia pisze:opcja Rejestracja PS- odrzucona
W plusie APN: internet, uzytkownik i haslo puste.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
To jest zwykła karta sim, bez abonamentu, czyli inaczej mówiąc simplus. Nawet pinu do niej nie ma. Ale próbowałam także zkartą na MX Plus z pinem i też dzieje się to samo. Boje sie, ze to samo będzie zz agranicznymi kartami. A w mojej pracy bez internetu ja zostac nie mogę 
Dodałam zdjęcie, ale nie wiem, czy się załączyło.

Dodałam zdjęcie, ale nie wiem, czy się załączyło.
-
Czyli zapewne trzeba aktywować pakietowe przesyłanie danych.Skia pisze:To jest zwykła karta sim, bez abonamentu, czyli inaczej mówiąc simplus.
EDIT:
Jeżeli chcesz ten modem tylko przetestować, to albo aktywuj przesyłanie danych na tych kartach które masz.
Albo kup kartę typu SimData, która domyślnie ma taką usługę już uruchomioną.
Ponadto pamiętaj, że wszystkie karty będą działały tylko w Polsce po tych stawkach, nie próbuj używać polskich kat za granicą, bo zbankrutujesz. Ale rozumiem, że te karty, to tylko do testu.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Włóż karte simpusa do telefonu i zób to
Modem to Option Icon 225:) Jeśli nie zadziała to będziemy myślec dalej. Ewentualnie możesz zrobić screena tego programu do obsługi modemu?Aby włączyć GPRS wpisz w telefonie: *101*11*02# i naciśnij przycisk 'zadzwoń'.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Dzięki za pomoc!!! Jesteście kochani. Włączenie GPRS pomogło i udało mi się połączyć z internetem. Pani w Plusie mnie poinformowała, żebym za granicą używała kart tamtejszych. Bo zbankrutuję. W związku z tym mam ejszcze pytanie. Jakie hasło i użytkownika powinnam podać przy kartach zagranicznych. I czy również tam powinna miec włączony GPRS, tzn.przy kartach zagranicznych?
A oto sreen programu do łączenia się.
A oto sreen programu do łączenia się.
-
Ja też o tym pisałemSkia pisze:Pani w Plusie mnie poinformowała, żebym za granicą używała kart tamtejszych. Bo zbankrutuję.
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Wszystko zależy od sieci i nie ma tu jednoznacznej odpowiedzi.Skia pisze:W związku z tym mam ejszcze pytanie. Jakie hasło i użytkownika powinnam podać przy kartach zagranicznych.
Tak, ale niektórzy operatorzy mają to już domyślnie zrobione.Skia pisze:I czy również tam powinna miec włączony GPRS, tzn.przy kartach zagranicznych?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)