Jak zamiescic plik w interneci tak by go pobrac telefonem

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ziemniaktda
Początkujący użytkownik forum

Jak zamiescic plik w interneci tak by go pobrac telefonem

Post autor: ziemniaktda »

Witam jakie istnieja inne sposoby zamieszczenia tapety lub dzwonka w internecie tak zeby mozna go bylo pobrac telefonem przez wap lub gprs ...
Zawsze robilem to przez swoja stronke na republice a teraz juz sie nie da pobierac (probowalem tez z innych stron republiki bo znalazłem darmowe tepety i tez sie nie da !! Nie wiem dlaczego ale kiedys moglem to robic )

Jesli ktos z was zna inne sposoby ( poza E-mailem bo nie mam klienta w telefonie) to prosze o zdradzenie ...
Z gory dzieki.
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Jak zamiescic plik w interneci tak by go pobrac telefonem

Post autor: Vipera »

Czy chodzi Ci o to, żeby móc wprowadzać to do Swojego telefonu?
Czy ogólnie o możliwość pobierania z netu?

Do tego pierwszego net Ci nie jest potrzebny. Wystarczy jakiś sposób podłączenia telefonu do kompa i odpowiedni soft.
Można też wysłać na swój nr MMS'a z innego fona.
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" :(
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić ;)
ziemniaktda
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ziemniaktda »

Vipera , chodiz o to ze mam na komputerze 3 tapety i 1 dzwonek i chc je wrzuc na telefon, a nie mam kabla , mam za to irde ale nie umiem jej skonfigurowac bo straszne meki czytalem na innym forum .... z irda od amsunga
Zawsze robilem to przez internet zamieszczajac na stronie zdjecie a potem spisywalem w telefonie link i sie pobieralo
Awatar użytkownika
Vipera
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Vipera »

Era udostępnia internetową bramkę multimedialna.
Nie wiem jak jest w Plusie.
Na Eraomnix robisz to tak, że wchodzisz na tam na bramkę multimedialną (przez klasycznego neta :P ), niestety ta jest płatna.
Tworzysz MMS' a i wysyłasz na swój nr.
Koszt takiego MMS'a to (w zależności jaka ilość żetonów wcześniej wykupiłeś) to ok 0.40 zł.

Co do konfiguracji IrDY do komunikacji Winda <-> Samsung, to nie jestem w stanie pomóc.
Jak korzystałem z Windy, to po prostu podkładałem Nokię z uruchomioną IrDĄ do czytnika (czy jak sie to nazywa), odpalałem PC Suite i to wszystko.
Obecnie przesyłam jedynie przez Eraomnix, czasem tylko robie porządki w telefonie poprzez IrDĘ i program Gnokii lub Kmobiletools (ale to juz na Linuksie)

I jeszcze jedno - nowy użytkownik bramki multimedialnej na Eraomnix ma możliwość wypróbowania opcji "Wypróbuj za darmo". Nie pamiętam jednak ile żetonów masz wtedy do dyspozycji.
"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" :(
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić ;)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Umieszczasz plik na serwerze, bierzesz jego dokładny adres i wpisujesz go w telefonie w "idź do" albo w zakładkach, potwierdzasz i Ci się pobiera. Mnie to zawsze działało.
ODPOWIEDZ