Witam, od 9 bieżącego miesiąca jestem SZCZĘŚLIWYM posiadaczem Era Blueconnect, po przekroczeniu limitu następuje TRAGEDIA-jak dla mnie, mam umts prawie cały czas mimo to przekaz danych po prostu się czołga-po limicie.Niedawno Era podniosła limit do 1G, ja miałem pecha bo podpisałem umowę 2 tyg wcześniej i mam 0,5G, mniejsza o to. Chciałbym zerwać umowę ale wiem że będe musiał zabulić 1200zł. Można tego uniknąć? Podobno można zrobić cesję...?Robił ktoś tak? Druga sprawa czekam na jakieś promocje, bo jak nie będzie można uniknąć kosztów i mam dwa lata się męczyć to muszę zwiększyć limit, bo jeden raz można na wyższy, teraz są 2 G za 79 zł, może coś będzie na święta? Jak myślicie? Dzięki o pozdrawiam.
I jeszcze jedno...podobno ileś dni po podpisaniu umowy można ją zerwać bez konsekwencji, prawda to i ile to dni?
zerwanie umowy z era
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: zerwanie umowy z era
Era zrobiła promocję i wszystkim użytkownikom podniosła limit do 1GB.sena9 pisze:.Niedawno Era podniosła limit do 1G, ja miałem pecha bo podpisałem umowę 2 tyg wcześniej i mam 0,5G,
"W opcji blueconnect 49 limit wyniesie 1 GB. Promocja "dwa razy więcej" obowiązywać będzie na cały okres trwania umowy. (sirmark)"
Tak, musisz znaleźć kogoś kto chciałby przejąć umowę od Ciebie.sena9 pisze:Można tego uniknąć? Podobno można zrobić cesję...?Robił ktoś tak?
Mogą być z tym kłopoty, bo do końca umowy pozostało Ci 23miesięce i ktoś musiałby zrobić Ci przysługę.
10dni jak podpisujemy umowę poza lokalem operatora. (czyt. internet)sena9 pisze:podobno ileś dni po podpisaniu umowy można ją zerwać bez konsekwencji, prawda to i ile to dni?
Nie wiem jaką podpisywałeś umowę, ale jest chyba taka promocja:
"blueconnect - przekonaj się, że warto"
Kod: Zaznacz cały
Kup zestaw blueconnect w wybranej promocji: "blueconnect 49 - przekonaj się, że warto" lub "blueconnect 119 - przekonaj się, że warto". Umowa podpisywana jest na 24 pełne Cykle rozliczeniowe.
Korzystaj z najszybszego bezprzewodowego Internetu przez 30 dni bez żadnych opłat abonamentowych.
Po 30 dniach możesz korzystać dalej z blueconnect na warunkach standardowych dla promocji blueconnect 119 (w przypadku opcji "blueconnect 119 - przekonaj się, że warto") lub blueconnect 49 (w przypadku opcji "blueconnect 49 - przekonaj się, że warto").
http://www.era.pl/pl/indywidualni/taryf ... r/promocja