[NEWS] Play Online Prepaid
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Re: [NEWS] Play Online Prepaid
a w Szczecinie ciągle mi zrywa połączenia nawet o 1.30 w nocy co może być przyczyną ?
janek
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jaki modem? Jaki zasięg?
- yagi
- Stary wyga bezprzewodowy
Godziny nocne:
Wyniki testu
Serwer: http://www.speedtest.pl
Twój adres IP: 89.108.241.239
Download: 985 kbps (123.1 KB/s)
Upload: 294 kbps (36.8 KB/s)
Data: 26.10.2008, 4:37:45

Wyniki testu
Serwer: http://www.speedtest.pl
Twój adres IP: 89.108.241.239
Download: 985 kbps (123.1 KB/s)
Upload: 294 kbps (36.8 KB/s)
Data: 26.10.2008, 4:37:45

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie
- Vipera
Jak do tej pory wszystko chodzi na cacy.
Co do zrywania połączenia, to jak do tej pory było raz:(
Jutro kupuję drugi zestaw startowy.
Tym razem z modemem.
Na Katowice jest jak znalazł.
Czyli podsumowując to co już pisałem we wcześniejszych postach:
Jeśli ktoś jest w zasięgu sieci własnej Play to polecam.
Przy takiej kasie to prawdziwa okazja
Miłej niedzieli.
Czas wracać do pracy
Co do zrywania połączenia, to jak do tej pory było raz:(
Jutro kupuję drugi zestaw startowy.
Tym razem z modemem.
Na Katowice jest jak znalazł.
Czyli podsumowując to co już pisałem we wcześniejszych postach:
Jeśli ktoś jest w zasięgu sieci własnej Play to polecam.
Przy takiej kasie to prawdziwa okazja

Miłej niedzieli.
Czas wracać do pracy

"Jeśli coś może się popsuć - na pewno się popsuje" 
Oby tylko wiedzieć jak to naprawić

-
- Początkujący użytkownik forum
Panowie w domu na Noki 6630 lapie mi zasieg 3G
Powiedzcie jaka predkosc max mozna uzyskac ? ?

- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Poszukaj wStugraj pisze:Powiedzcie jaka predkosc max mozna uzyskac ? ?

-
- Użytkownik forum
moc według topnetinfo 73- 62 dBm modem fusion umts vidafone
maxDLS 47KB/s maxULS 23KB/s
zaraz po odpaleniu mam jakieś 32KB/s a potem coraz mniej, im więcej ciągnę danych tym wolniej aż do zera w tedy rozłączam. albo samo rozłancz. łącze ponownie i tak w kółko
co robić poradźcie
maxDLS 47KB/s maxULS 23KB/s
zaraz po odpaleniu mam jakieś 32KB/s a potem coraz mniej, im więcej ciągnę danych tym wolniej aż do zera w tedy rozłączam. albo samo rozłancz. łącze ponownie i tak w kółko
co robić poradźcie
janek
- seboo
- Specjalista bezprzewodowy-junior
a co to znaczy zrywa polaczenia ? poprostu wylogowuje sesje dialup ? u mnie tez sie tak zaczelo dziac - pewnie w mojej okolicy zbyt duzo osob kupilo starterki 

-
- Użytkownik forum
tak wylogowuje ale to wkurza ciągne coś nie dokańcza i od nowa trzeba ściągać a kilobajty lecą powinni oddawać kase za stracone bity
Ostatnio zmieniony 2008-10-26, 19:45 przez ejanek, łącznie zmieniany 1 raz.
janek
- seboo
Tak u mnie jest to samo i nawet nie jest to zalezne od zasiegu - a raczej od obciazenia sieci. Choc rzeczywiscie metoda jest brutalna - tym bardziej ze po zalogowaniu - czasem wylogowuje mnie po paru minutach znowu !!! Mozna sie wsciec
-
- Użytkownik forum
Potwierdzam, wczoraj w godzinach popołudniowych nie dość że internet działał bardzo powoli to właśnie zrywało połączenie co kilkanaście minut. Lokalizacja Warszawa-Ursus.
- us_strike
- Stały użytkownik forum
Elo mam takie pytanie.
Czy ten starter można jakoś kupić on-line???
Tzn czy play lub ktoś inny prowadzi sprzedaz internetową.
Czy ten starter można jakoś kupić on-line???
Tzn czy play lub ktoś inny prowadzi sprzedaz internetową.
Podpis niezgodny z regulaminem - usunięty przez Administratora.
- Vipera
Zajrzyj do ich sklepu internetowego:us_strike pisze: Czy ten starter można jakoś kupić on-line???
http://sklep.playmobile.pl/ecommerce/co ... id=PREPAID

-
Potwierdzam ze sciaganie popoludniowe to rzecz prawie niemozliwa. Tak do 15stej mozna dzialac, a potem lepiej sie nie denerwowac gdy zerwie transfer po sciagnieciu 150 MB
Ale do przegladania WWW i sciagania mniejszych rzeczy jest super. Cena przebija wszystko, wiec po paru dniach uzytkowania stwierdzam ze warto. Ogolnie da sie ten spadek zniesc, bo nie jest drastyczny.
Potestuje jeszcze troszke czasu i jak bedzie dzialal jak teraz to mysle ze przejde na abonament. Szkoda tylko, ze w Orange jeszcze mam 9 miesiecy
Co ciekawe szukajac taniego netu w pierwszej kolejnosci poszedlem do Play i mi nie sprzedali abonamentu, bo nie bylo mnie na mapce zasiegu. Dzisiaj nadal mnie nie ma na tej mapce, a mam w srodku domu wszystkie kreski zasiegu. Mogliby przynajmniej zrobic porzadna mapke zasiegu, a nie badziew ktory nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.

Potestuje jeszcze troszke czasu i jak bedzie dzialal jak teraz to mysle ze przejde na abonament. Szkoda tylko, ze w Orange jeszcze mam 9 miesiecy

Co ciekawe szukajac taniego netu w pierwszej kolejnosci poszedlem do Play i mi nie sprzedali abonamentu, bo nie bylo mnie na mapce zasiegu. Dzisiaj nadal mnie nie ma na tej mapce, a mam w srodku domu wszystkie kreski zasiegu. Mogliby przynajmniej zrobic porzadna mapke zasiegu, a nie badziew ktory nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.
-
- Użytkownik forum
Mam pytanie, w jakich technologiach działa ten net w play, obsługuje także Edge i gprs?
- Vipera
Niestety nie.Maciej pisze:obsługuje także Edge i gprs?

-
- Użytkownik forum
A jak to jest, może ktoś wie. Po przejściu na abonament zwiększają priorytet połączeń czy rwie tak samo jak na kartę.
janek
- Vipera
Raczej to nie ma znaczenia czy jesteś w abo czy na kartę.ejanek pisze:Po przejściu na abonament zwiększają priorytet połączeń czy rwie tak samo jak na kartę.
Okazało się,że już kilku znajomych ma "ten wynalazek"
i działa w zasadzie tak samo i na kartę i na abo.

- michał
- Stały użytkownik forum
Witam.
Z tego co wyczytałem na forum wynika, że aby korzystać z play online wystarczy telefon z 3G bez hsdpa (ktoś używa N6630, ktoś inny N6288). Ja mam abo na rozmowy w Play i na telefonie na całej trasie między Piotrkowem Tryb., a Bełchatowem wzdłuż krajowej 8-ki pokazuje mi 3G i wiem, że to nie 3G Plusa bo Plus ma tam tylko edga. Testowałem transmisję danych w mojej miejscowości (Kobyłki - mniej więcej po środku tej trasy) i po wystawieniu telefonu na parapet złapał 3G i prędkość wyszła ponad 300 kbps (troszkę kosztowny był ten test
). Zastanawia mnie czy Play online też będzie działał z racji zasięgu 3G (bez hsdpa). Jakiś czas temu próbowałem z modemem e220 ale w domu i pewnie nie złapał zasięgu 3G bo w ogóle sie nie zalogował do sieci. Dziś kupię starter Play online na kartę, bo obecnie mieszkam w Piotrkowie i nawet jako net stacjonarny (+całe miasto
) mi wystarczy (iPlus w odstawkę). Ale jak będę na wsi to przetestuję czy i tam działa internet w Play. Jeśli tak to szacunek dla sieci bo do BTSa jest ponad 10km w linii prostej.
Z tego co wyczytałem na forum wynika, że aby korzystać z play online wystarczy telefon z 3G bez hsdpa (ktoś używa N6630, ktoś inny N6288). Ja mam abo na rozmowy w Play i na telefonie na całej trasie między Piotrkowem Tryb., a Bełchatowem wzdłuż krajowej 8-ki pokazuje mi 3G i wiem, że to nie 3G Plusa bo Plus ma tam tylko edga. Testowałem transmisję danych w mojej miejscowości (Kobyłki - mniej więcej po środku tej trasy) i po wystawieniu telefonu na parapet złapał 3G i prędkość wyszła ponad 300 kbps (troszkę kosztowny był ten test

- Użytkownik forum
Czy ktoś może mi powiedzieć czy będzie zasięg w Wiśniówce koło Kielc? Według mapki zasięg się kończy na granicy miasta czyli około 5km od miejscowości w której jest to potrzebne. Ta informacja jest potrzebna mojemu znajomemu a sam nie jestem w stanie tego sprawdzić w praktyce.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Dlaczego bez HSDPA? Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje stwierdzenie ale oczywiście że telefon może być z HSDPA.michał pisze:Z tego co wyczytałem na forum wynika, że aby korzystać z play online wystarczy telefon z 3G bez hsdpa
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Kup starter i sprawdz. Mapka Playa jest malo dokladna. Poza tym mozna sprobowac anteny kierunkowej.TJE pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć czy będzie zasięg w Wiśniówce koło Kielc? Według mapki zasięg się kończy na granicy miasta czyli około 5km od miejscowości w której jest to potrzebne. Ta informacja jest potrzebna mojemu znajomemu a sam nie jestem w stanie tego sprawdzić w praktyce.
- michał
- Stały użytkownik forum
Może nie wyraziłem się precyzyjnie, ja właśnie myślałem, że telefon musi mieć hsdpa bo wydawało mi się, że internet Play jest tylko w tej technologii, ale właśnie z tego wątku wynika, że nie i że wystarczy telefon 3G bez hsdpa, np. N6630 jakiego używa Osa.BliSki pisze:Dlaczego bez HSDPA? Nie wiem czy dobrze rozumiem Twoje stwierdzenie ale oczywiście że telefon może być z HSDPA
Sorki za drobną nieścisłość

Pozdrawiam
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Wystarczy telefon z 3G czyli UMTSem.
Symbian 8.0a, Series60michał pisze:N6630 jakiego używa Osa.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Zatem teraz jest juz wszystko jasne. 

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Blido
- Guru bezprzewodowy
W najnowszym wykazie UKE zauważyłem, że P4 ma już 2 pozwolenia na nadajniki w mojej miejscowości
. I zasięg na pewno będzie bardzo duży, bo są to 2 najwyzsze maszty w mieście (do tego oba widzę z domu). Teraz właśnie z jednego z nich łapię HSDPA Ery. Jak tylko pojawi się zasięg biegnę do sklepu po prepaida. 5x bardziej opłacalny niz mój BC na abonament
. Przyda się w razie nagłej potrzeby, np. żeby pograć w coś na sieci z kumplami jak mam limit założony na BC.

![:]](./images/smilies/splash.gif)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Właśnie jak to jest z pozwoleniami u playa bo zobaczyłem ze w mojej "metropolii" też mają juz pozwolenie, z daty ważności wynika ze juz od 30 kwietnia. Jest to dla mnie bardzo ważne, w tej chwili mecze sie w stolicy z 1GB
plusa, za pare dni moge go
, ale chciałbym mieć net choć na wakacje u siebie??
Długo play takie pozwolenia kisi, bo zobaczyłem że era poł roku przed pozwoleniem stawia bts a potem sie martwi czy pozwolenie dostanie?? Bo lokalizacja bts bedzie bardzo dobra 1km od mojego domku.
Ups widze, że gdzie indziej(po drodze do domu) pózniej dostali pozwolenia, a sieć juz miesiąc temu działała...

Długo play takie pozwolenia kisi, bo zobaczyłem że era poł roku przed pozwoleniem stawia bts a potem sie martwi czy pozwolenie dostanie?? Bo lokalizacja bts bedzie bardzo dobra 1km od mojego domku.
Ups widze, że gdzie indziej(po drodze do domu) pózniej dostali pozwolenia, a sieć juz miesiąc temu działała...
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Mozesz podac link do tego wykazu UKE?
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
http://www.bip.uke.gov.pl/bipurtip/inde ... &page=text linki do list na dole strony.Mozesz podac link do tego wykazu UKE?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- yagi
krystianb, jesli pozwolenie jest od kwietnia to ta stacja juz raczej pracuje. Play bardzo szybko smiga od pozwolenia do odpalenia 

www.btsy.eu - Stacje Bazowe Telefonii Komórkowej w Tarnowie