Problem z połączeniem przez Business Everywhere

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Barnes
Początkujący użytkownik forum

Problem z połączeniem przez Business Everywhere

Post autor: Barnes »

Zainstalowałem Business Everywhere na systemie Windows XP Home Edition ale działa tylko na koncie administracyjnym - nie mogę nawiązać połączenia kiedy loguję się jako użytkownik o standardowo ograniczonych uprawnieniach. Nie mogę również otworzyć na tym koncie właściwości modemu. Wsparcie techniczne Orange twierdzi, że to problem systemu a nie aplikacji. Czy ktoś miał podobny problem?
anzelmo

Re: Problem z połączeniem przez Business Everywhere

Post autor: anzelmo »

Tak, ja miałem z modemem na usb Ed77. Niestety w XP konta uzytkowników mają to do siebie, że nie wszystko na nich działa tak jak powinno. Nie piszesz, jakiego używasz modemu i jakiej aplikacji. Mogę poradzić taką rzecz, po prostu utwórz w systemie XP nowe połączenie sieciowe za pomocą modemu (w panelu sterownia), takie żeby wszyscy uzytkownicy mogli z niego korzystać. Aplikacji Orange używaj do ew. załadowania pin'u do modemu. Podejrzyj w panelu sterow. w zakł. telefony i modemy, jaki nr portu com został przydzielony modemowi, utwórz poł. za pomoca tego modemu, nr to *99#, predkośc modemu ustaw na 460800 kbps, wpisz login i hsało "idea". Aha, niektóre modemy/telefony wymagają dodatkowego polecenia inicjującego (wpisujesz je w zakładce zaawansowane w ust. modemu): at+cgdcont=1, "IP", "www.idea.pl" (lub apn innego operatora).
Barnes

Re: Problem z połączeniem przez Business Everywhere

Post autor: Barnes »

Rzeczywiście proste i działa. Dzięki.
BTW: Zauważyłem, że połączenie modemowe Business Everywhere jest tworzone dynamicznie i znika po rozłączeniu (na koncie administracyjnym). Na koncie użytkownika limitowanego połączenie jest widoczne cały czas.
ODPOWIEDZ