.
Witam i od razu podziękuje za jaką kolwiek okazaną mi tu pomoc gdyż już długi czas przeglądam rózne fora, także i to i nie mogę uruchomi internetu.
Otóż mam internet radiowy który jest podłączony do AP założonego mi przez dostawcę internetu i od niego idzie kabel do komputera. Kupiłem właśnie TL-WR543G żeby rozdzielic na dwa komputery. po podłączeniu kabla do TL-WR543G i wprowadzeniu danych dostarczonych mi przez dostawcę pokazuje że jest tylko połączenie lokalne i niema dostępu do internetu. Problem MAC po czytaniach na forum raczej chyba nie wchodzi u mnie w grę gdyż jak podłączałem bezpośrednio kablem obojętnie czy to komputer czy playstation to dostęp do internetu był. Także załamuje ręce
W panelu konfiguracyjnym routera. Musisz przede wszystkim być podłączony do sieci operatora. Jeśli nie podłączyłeś się ręcznie to najpewniej nie ma łączności, bo skąd router ma wiedzieć do czego się łączyć?
No i oczywiście odpalony jest tryb WISP?
Nie mam tego routera pod reką, żeby ci dać dokładny namiar, nie jestem też pewny, że w ogóle się da.
Szukaj czegoś takiego jak Diagnostics lub coś podobnego.
Nie widzę nic takiego, jest tylko czy wysyła dane do komputera i z komputera który jest do niego podłączony.
Próbowałem już wszystkich ustawień z poradników na forum i nic, w statusie routera jest że wysyła dane a nie odbiera nic. może byc tak że router jest jakoś blokowany przez dostawcę lub coś podobnego??