Blueconnect za granicą - czy to ma sens?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Jarek no.1

Blueconnect za granicą - czy to ma sens?

Post autor: Jarek no.1 »

Postanowiłem wyemigrować (raczej na stałe) => Paryż.
Stąd moje pytanie:
Czy ma sens wleczenie ze sobą modemu z blueconnectem - umowa jeszcze prawie rok - czy lepiej zostawić go komuś w kraju do korzystania i opłacania do końca umowy?
Google oferuje sprzecznie informacje - mnie zależy na informacji jak ewentualnie taka kombinacja działałaby w praktyce.
Czy ma ktoś jakieś doświadczenia w takiej sprawie?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Blueconnect za granicą - czy to ma sens?

Post autor: wojteks »

Jarek no.1 pisze:Czy ma sens wleczenie ze sobą modemu z blueconnectem
Koszty roamingu Cię wykończą, oddaj komuś w PL, zrób cesję albo cokolwiek innego. Do francji zabierz jakis modem bez simlocka i kup miejscowy prepaid do transmisji danych albo podłącz sobie sieć kablową.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Jarek no.1 pisze:Czy ma sens wleczenie ze sobą modemu z blueconnectem
Jak dobrze wiesz nie ma. Chyba taniej wyjdzie Ci opłacać abo i nie korzystać niż korzystać po zdzierskich cenach roamingowych.
A ten modem masz z simlockiem?

[ Dodano: 2008-10-28, 18:39 ]
Znalazłam informację, że Paryz dysponuje bardzo dużą ilością darmowych hot spotów więc może pójść w tym kierunku?
Jarek no.1

wojteks pisze:Koszty roamingu Cię wykończą
Sundance_kid pisze:Jak dobrze wiesz nie ma
Zadając pytanie byłem prawie pewien takich odpowiedzi, podyktowane ono było raczej szukaniem rozwiązania co dalej z umową.
Sundance_kid pisze:Chyba taniej wyjdzie Ci opłacać abo i nie korzystać niż korzystać po zdzierskich cenach roamingowych
Chyba jedynym wyjściem będzie pozostawienie modemu wraz z umową rodzinie - tu na miejscu do korzystania. Na szukanie kogoś do cesji nie mam czasu.
wojteks pisze:podłącz sobie sieć kablową
Tam gdzie jadę mam już założony net z kabla.
Sundance_kid pisze:A ten modem masz z simlockiem?
Ten akurat modem jest z simlockiem, ze sobą zabieram inny bez - może się przyda?

Muszę jeszcze sprawdzić czy jest możliwe opłacenie rachunków z góry za blueconnect?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Jarek no.1 pisze:Muszę jeszcze sprawdzić czy jest możliwe opłacenie rachunków z góry za blueconnect?
Z tego co wiem możesz zrobić nadpłatę i z tego będą pobierane opłaty. Ewentualnie jak nie likwidujesz konta bankowego w Polsce to możesz dac polecenie przelewu na dany okres.
Jarek no.1

Sundance_kid pisze:jak nie likwidujesz konta bankowego w Polsce to możesz dac polecenie przelewu na dany okres.
To chyba dobry pomysł i gwarancja świętego spokoju :ok:
ODPOWIEDZ