internet z kompa na kompa przez gsm

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
losmichal
Początkujący użytkownik forum

internet z kompa na kompa przez gsm

Post autor: losmichal »

Witam.

Mam takie pytanko czy da sie ustanowic polacznie miedzy dwoma komputerami za posrednictwem sieci gsm?? Chodzi o to ze mam darmowy numer w sieci a duzo ostanio podróżuje z laptopem i wpadlem na taki pomysl ze zamias placic za internet mobilny moglbym z mojego tel dzownic na darmowy numer i w ten sposob korzystać z domowego internetu w każdym miejscu polski :D Czy cos takiego jest w ogole mozliwe??

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-10-29, 19:30 ]
Poprawa byków.
Ostatnio zmieniony 2008-10-29, 19:29 przez losmichal, łącznie zmieniany 1 raz.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: internet z kompa na kompa przez gsm

Post autor: zDaleKi »

losmichal pisze:zamias placic za internet mobilny moglbym z mojego tel dzownic na darmowy numer i w ten sposob korzystać z domowego internetu
Niestety operatorzy nie zezwalają na przesyłanie danych na darmowych numerach. Właśnie po to, aby takich "myków" nikt nie robił.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: internet z kompa na kompa przez gsm

Post autor: krystianb »

Nawet jak by sie udało to by było cos koło 9,6 kilobita na sekunde... to sie chyba nawet do poczty by nie nadawało.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ