Modem satelitarny Linkstar
Moderatorzy: marcin, Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Modem satelitarny Linkstar
Witam serdecznie. To mój pierwszy post na forum mam nadzieje że w dobrym dziale go piszę.
Problem dotyczy modemu Linkstar ( mój dostawca)
Moja firma ma go już dobre kilka lat płacimy za niego krocie... ostatnimi czasy jakość połączeń drastycznie spadła... chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę się dostać do ustawień tego modemu chciałbym sprawdzić czy antena jest nie przestawiona.
Z góry dziękuję za pomoc
Ps. A może doradzicie którego dostawcę wybrać (jedyna opcja dla mojej firmy to internet satelitarny)?
Problem dotyczy modemu Linkstar ( mój dostawca)
Moja firma ma go już dobre kilka lat płacimy za niego krocie... ostatnimi czasy jakość połączeń drastycznie spadła... chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę się dostać do ustawień tego modemu chciałbym sprawdzić czy antena jest nie przestawiona.
Z góry dziękuję za pomoc
Ps. A może doradzicie którego dostawcę wybrać (jedyna opcja dla mojej firmy to internet satelitarny)?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Modem satelitarny Linkstar
Może Astra2Connect? Więcej o tym tu: ASTRA2Connect to szybki dostęp do Internetu i tanich rozmów telefonicznych VoIPwawryl pisze:A może doradzicie którego dostawcę wybrać
To rozumiem jest stwierdzenie nie pytanie?wawryl pisze:jedyna opcja dla mojej firmy to internet satelitarny
Może lepszy byłby na początek: "Internet satelitarny i komórka"wawryl pisze:mam nadzieje że w dobrym dziale go piszę.
Ale ponieważ dyskusja może rozwinie się w kierunku Astra2Connect to na razie zostawmy tu gdzie jest.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
Tak jedyna opcja dla firmy to satelita.
Brak kabla TPSy, telefony radiowe, firma w środku lasu
, słaby zasięg GSM wszystkich operatorów. Takie realia ;-)
Posiadamy Internet satelitarny D-Star IP-Access od 7 lat i niestety nie jesteśmy zadowoleni z jakości połączeń jak i ceny która wynosi przeszło 800zł .
Ostatnio myślałem o zmianie na tego dostawcę może ktoś posiada od niego internet i się wypowie?
Brak kabla TPSy, telefony radiowe, firma w środku lasu

Posiadamy Internet satelitarny D-Star IP-Access od 7 lat i niestety nie jesteśmy zadowoleni z jakości połączeń jak i ceny która wynosi przeszło 800zł .
Ostatnio myślałem o zmianie na tego dostawcę może ktoś posiada od niego internet i się wypowie?
-
- Stały użytkownik forum
musisz mieć login / hasło od operatora. dalej łączysz się na IP modemu telnetem i używasz komendy tcmp. QPSKBER powinien być około 0.0001 lub mniejszy.wawryl pisze:chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę się dostać do ustawień tego modemu chciałbym sprawdzić czy antena jest nie przestawiona.
ale lepiej tego nie rób sam. zadzwoń i zapytaj operatora. mogą to zrobić zdalnie.
-
- Początkujący użytkownik forum
Powiem że internet od Euromarketingu to tragedia. Koleżanka ma x3mconnect ten najniższy pakiet to przez dzień prędkości około 3-5 KB/s. Więc jak Ci odpowiadają takie osiągi to bierz śmiałowawryl pisze: Ostatnio myślałem o zmianie na tego dostawcę może ktoś posiada od niego internet i się wypowie?

-
- Użytkownik forum
Właśnie takie wypowiedzi mnie interesują i pewnie jeszcze nasza firma poczeka zanim coś się poprawi na naszym rynku
Ostatnio zmieniony 2008-11-03, 09:18 przez wawryl, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jedyną dla Ciebie alternatywą może być Tooway. Jest sporo tańszy od Linkstar`a. Są tam sztywne limity i zawsze internet z Eutelsat`a był lepszy od tego z Astry. Problem jest taki ze w Polsce nie ich dystrybutora. I ciekawe że internet z Tooway`a jest sprzedawany pod ich marką, a nie jak w przypadku Astry pod nazwami dystrybutorów i później jest taki x3mconnect który ma klienta głęboko gdzieś. W przypadku x3mconnect oni także wynajmują przepustowość od Astry i stąd się biorą ten spektakularne transfery.
Sam może przetestuje Tooway`a bo mam firme w Czechach i bezproblemu sobie moge tam kupić, chociaż ceny nie zachecające. http://www.intv.cz/?section=page&super=1&id=168
Lista dystrybutorów Tooway: http://www.tooway.com/tooway-distributors1.html
Sam może przetestuje Tooway`a bo mam firme w Czechach i bezproblemu sobie moge tam kupić, chociaż ceny nie zachecające. http://www.intv.cz/?section=page&super=1&id=168
Lista dystrybutorów Tooway: http://www.tooway.com/tooway-distributors1.html
-
- Stały użytkownik forum
Nie jedyną. Ofert łączy satelitarnych w kraju jest bardzo dużo, ale niestety tylko Astra2Connect i Tooway mają przyjemne ceny (reszta to VSAT, dużo droższy sprzęt i usługa).x_x_x pisze:Jedyną dla Ciebie alternatywą może być Tooway......
Rzeczywiste ceny Euromarketing są tutaj http://www.x3mconnect.pl/index.php?page=promocja200806 - po prostu zawsze mają jakąś promocję i abonamenty zaczynają się od 79 PLN/ 99 PLN za 256/64.
Oczywiście Eutelsat jest szybszy, ale łącza Astry bardziej stabilne. Podobno to kwestia nie rozwiązanych jeszcze błędów sprzętowych (modem IP). Moim zdaniem, po prostu Tooway będzie tylko teoretycznie chodził z prędkością do 2 Mbps. Nie ma co się oszukiwać, że w tej cenie, nawet przy tych limitach będzie to pewne 2 Mbps.
Astra2connect testowałem, chodzi zgodnie ze standardami, ale niestety pakiety są wolniejsze niż u konkurencji, limity niższe.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez :0, łącznie zmieniany 1 raz.