Router netgear DGN2000 -- słaby zasieg wifi
Moderator: Moderatorzy
Router netgear DGN2000 -- słaby zasieg wifi
Witam posiadam wyzej wspomniany model routera . Jest to model z dwiema antenkami i sam producent zapewnia ze ten model ma wyjatkowo duży zasieg . A tak nie jest , pełen zasieg (piec kresek na laptopie ) mam tylko przy samym modemie , jak odejdę kawałek ( ok 3 metry ) to juz mam 4 kreski , po wejsciu do drugiego pokoju mam maks 3 kreski . Próbowałem różnych ustawien w routerze , poczawszy od zmiany ilosci przesyałnych danych do zmiany kanału . ------ to juz drugi router z tymi samymi objawami ! wczoraj wymieniłem na nowy i to samo.
Nadmienie ze z karta w moim lapku jest wszystko oki, widze inne sieci spoza mojego domu , o przynjmniej takim zasiegu jak z mojego routera , a czasmi nawet lepszym.
Co to moze byc ? soft juz wgrywałem nowy , proszę o porade !
Nadmienie ze z karta w moim lapku jest wszystko oki, widze inne sieci spoza mojego domu , o przynjmniej takim zasiegu jak z mojego routera , a czasmi nawet lepszym.
Co to moze byc ? soft juz wgrywałem nowy , proszę o porade !
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Router netgear DGN2000 -- słaby zasieg wifi
A NetStumbler co mówi?o przynjmniej takim zasiegu jak z mojego routera , a czasmi nawet lepszym.
Ok , a co jest NetstumblerJo_gurt pisze:[...]
A NetStumbler co mówi?

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-10-30, 12:57 ]
Wycinam zbędny cytat.
Ostatnio zmieniony 2008-10-30, 12:55 przez adnim, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
oki zainstaluje wieczorkiem i dam znac
[ Dodano: 2008-10-30, 21:00 ]
no niestety ten progrmik nie jest kompatibylny z moja karta sieciowa
[ Dodano: 2008-10-30, 21:24 ]
No oki połaczyłem sie innym programikiem i oto rezultat , moja siec nazywa sie nowopol1 , w załaczeniu screen , bo nie znam sie na tym
oto link do screnu : http://img100.imageshack.us/my.php?imag ... 213co5.jpg
[ Dodano: 2008-10-30, 21:00 ]
no niestety ten progrmik nie jest kompatibylny z moja karta sieciowa

[ Dodano: 2008-10-30, 21:24 ]
No oki połaczyłem sie innym programikiem i oto rezultat , moja siec nazywa sie nowopol1 , w załaczeniu screen , bo nie znam sie na tym

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
adnim, problem z tym, że sygnał w "kreskach" się do niczego nie nadaje.
Widać jednak, że sieć nowopol1 ma najsilniejszy sygnał - test robiony koło routera czy w pokoju obok? Przydała by się jeszcze wartość SNR, ale na to najlepszy linux.
Widać jednak, że sieć nowopol1 ma najsilniejszy sygnał - test robiony koło routera czy w pokoju obok? Przydała by się jeszcze wartość SNR, ale na to najlepszy linux.
Witam , test robiony w tym samym pokoju co router , odległosć kompa od routera około 3 metrów , a router schowany za kanapą 

- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A pokaż jak się będzie zachowywał za paroma ścianami. Możesz spisać samą wartość (teraz było -66).
A i jeszcze powiedz mi - to jest jakaś większa sieć? Bo widziałem tam jeszcze jeden AP o podobnym SSID.
Ustawienie routera to też ważna sprawa. A chowanie go za czymś to kiepski pomysł.adnim pisze:router schowany za kanapą
A i jeszcze powiedz mi - to jest jakaś większa sieć? Bo widziałem tam jeszcze jeden AP o podobnym SSID.
[ Dodano: 2008-10-31, 10:38 ]
Nie , to jest moja sieć domowa , podłaczone mam dwa kompy poprzez wifi , i jeden po lanie . Wieczorkiem jak wróce do domu to zrobie test z drugiego pokoju i podam wynik.A i jeszcze powiedz mi - to jest jakaś większa sieć? Bo widziałem tam jeszcze jeden AP o podobnym SSI
Oddałem dziś tego netgara i kupiłem Linksysa WAG200G .Teraz zasięg mojego routera jest stabilny , dzięki wielkie i pozdrawiam