Może i 3 lata temu były takie stawki:) Stare dobre czasy. Mi jednak chodzi o stan na chwilę obecna gdzie 3 gr jest jedną z najatrakcyjniejszych ofert. Z tego co znalazłem to niektóre ceny sięgają nawet 5gr więc bywa różnie.Sundance_kid pisze:Przecież swięta trójca oferowała to już bardzo dawno. Plus z Simdatą wystartował jakies 3 lata temu. I juz wtedy była taka stawka za neta, nie wiedziałeś?
Usuwanie simlocka w Toshiba G450
Moderator: Moderatorzy
- JasY
- Początkujący użytkownik forum
Re: Usuwanie simlocka w Toshiba G450
- wojteks
- *** Administrator ***
Niby gdzie są takie ceny?JasY pisze:sięgają nawet 5gr
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Przed eksperymentami z xsim muszę się dowiedzieć jak najwięcej na temat tego
wynalazku, wiem, po pierwsze szukać info w FAQ i Google.
A tak na marginesie porównując szybkość otwierania stron internetowych poprzez
Blueconnecta i Playa, ten drugi wypada wizualnie znacznie lepiej, pomimo że dla iCON-a z Ery
stosuję zainstalowany program Blueconnect Compressor. Gdyby był taki odpowiednik
dla Play-a, byłoby jeszcze lepiej.
Pozdrawiam Wszystkich
wynalazku, wiem, po pierwsze szukać info w FAQ i Google.
A tak na marginesie porównując szybkość otwierania stron internetowych poprzez
Blueconnecta i Playa, ten drugi wypada wizualnie znacznie lepiej, pomimo że dla iCON-a z Ery
stosuję zainstalowany program Blueconnect Compressor. Gdyby był taki odpowiednik
dla Play-a, byłoby jeszcze lepiej.
Pozdrawiam Wszystkich
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
WPMobiwojteks pisze:Niby gdzie są takie ceny?

HSDPA ~90KB/s, 10km od nodeB -103dBm
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
Szybkość czasu
Konfiguracja połączenia z internetem pod Ubuntu 8.04 iPlus E220
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
O ile się dobrze orientuje to ceny prepaidów do neta zawsze były takie same. Pakiety danych się zmieniają, teraz i Plus i Heyah oferują 100 kB za 2 grosze.JasY pisze:. Mi jednak chodzi o stan na chwilę obecna gdzie 3 gr jest jedną z najatrakcyjniejszych ofert.
[ Dodano: 2008-10-30, 17:12 ]
Ceny za przesył danych w prepaidach powinno być na górze.
-
- Użytkownik forum
Dzisiaj otrzymałem z serwisu moją Tosię już bez simlocka.
Szukałem w Necie informacji o usuwaniu simlocków i znalazłem adres,
gdzie usuwają m.in. z Toshiby G450, nie wiem czy mogę go podać, żeby nie spamować.
Zadzwoniłem tam i dowiedziałem się, że nie z każdej Toshiby G450 można usunąć simlocka.
W międzyczasie znalazłem serwis w Opolu, który zrobił to na miejscu. Po usunięciu simlocka Tosia zachowuje się dziwnie:
na simie z Play OnLine jest po staremu (czasami bardzo zwalnia), a na simie z Blueconnect
Net chodzi bardzo wolno, tylko w EDGE, wyższych trybów nie łapie. Ponadto mając sima z Blueconnecta
nigdzie nie mogę się dodzwonić (sprawdzanie nr *101# działa) a o dziwo można się do niej
dodzwonić - sprawdzałem. W tym tygodniu kupię startera z Plusa i sprawdzę jak to działa.
Mam do Was prośbę, czy moglibyście mi opisać, jak zachowywały się Wasze telefony
po usunięciu simlocka.
Pozdrawiam Wszystkich
Szukałem w Necie informacji o usuwaniu simlocków i znalazłem adres,
gdzie usuwają m.in. z Toshiby G450, nie wiem czy mogę go podać, żeby nie spamować.
Zadzwoniłem tam i dowiedziałem się, że nie z każdej Toshiby G450 można usunąć simlocka.
W międzyczasie znalazłem serwis w Opolu, który zrobił to na miejscu. Po usunięciu simlocka Tosia zachowuje się dziwnie:
na simie z Play OnLine jest po staremu (czasami bardzo zwalnia), a na simie z Blueconnect
Net chodzi bardzo wolno, tylko w EDGE, wyższych trybów nie łapie. Ponadto mając sima z Blueconnecta
nigdzie nie mogę się dodzwonić (sprawdzanie nr *101# działa) a o dziwo można się do niej
dodzwonić - sprawdzałem. W tym tygodniu kupię startera z Plusa i sprawdzę jak to działa.
Mam do Was prośbę, czy moglibyście mi opisać, jak zachowywały się Wasze telefony
po usunięciu simlocka.
Pozdrawiam Wszystkich
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kendry, simlock z Playa był?
-
- Użytkownik forum
Tak, z Play-a. Wiem, że straciłem już gwarancję w Play-u, nie zależy mi na niej.
Dzisiaj (5 grudzień) kupiłem startera iPlus simdata, żeby sprawdzić jak zachowuje się moja Tosia z Plus-em.
Przede wszystkim sprawdziłem, czy mogę gdziekolwiek zadzwonić - jest ok. czyli problemy są
jedynie z Erą (Blueconnect). Net działa o wiele szybciej niż z Play-em, sprawdziłem testerem
www.speedtest.pl i dla Plusa wyniki są 5-krotnie szybsze niż dla Play-a.
Dodam jeszcze, co wcześniej zapomniałem, że w Toshibie G450 nie ma możliwości sprawdzenia
karty typu Xsim, gdyż nie zmieści się ona razem z kartą sim we wnęce telefonu, która ma
ponadto metalową klamrę uniemożliwiającą umieszczenia dwóch kart sim lub xsim.
W przyszłości sprawdzę też startery innych operatorów.
Pozdrawiam Wszystkich
Dzisiaj (5 grudzień) kupiłem startera iPlus simdata, żeby sprawdzić jak zachowuje się moja Tosia z Plus-em.
Przede wszystkim sprawdziłem, czy mogę gdziekolwiek zadzwonić - jest ok. czyli problemy są
jedynie z Erą (Blueconnect). Net działa o wiele szybciej niż z Play-em, sprawdziłem testerem
www.speedtest.pl i dla Plusa wyniki są 5-krotnie szybsze niż dla Play-a.
Dodam jeszcze, co wcześniej zapomniałem, że w Toshibie G450 nie ma możliwości sprawdzenia
karty typu Xsim, gdyż nie zmieści się ona razem z kartą sim we wnęce telefonu, która ma
ponadto metalową klamrę uniemożliwiającą umieszczenia dwóch kart sim lub xsim.
W przyszłości sprawdzę też startery innych operatorów.
Pozdrawiam Wszystkich
-
- Użytkownik forum
Przepraszam, że piszę jeden post po drugim ale chciałem się podzielić z Wami moimi rozwiązaniami.
Otóż po usunięciu simlocka z mojej Tosi miałem problem z dodzwonieniem się gdziekolwiek. Byłem powtórnie
w serwisie gdzie usuwali simlocka i oni również nie wiedzieli jak sobie z tym poradzić.
Dopiero rozmowa w salonie operatora wyjaśniła wszystko: po prostu w telefonie trzeba włączyć
ID rozmówcy - teraz wszędzie się dodzwonię i oczywiście skorzystam z Net-u, korzystając ze starterów
różnych operatorów. I dzięki temu mam możliwość porównania ofert (prepaidowych) pod względem prędkości:
najkorzystniej wypadło Orange Free, gdzie w teście www.speedtest.pl uzyskałem:
down - 3332 kbps
up - 281 kbps
latency - 209 ms
A iPLUS od kilku dni wypada słabo (podobnie jak Era-Blueconnect) i w mojej lokalizacji mam tylko EDGE.
W Play OnLine uzyskuję max. 1024 kbps, czyli tyle ile zadeklarowali.
Modem Option iCON 225 dałem również do serwisu, celem usunięcia simlocka.
Gdy będzie już po zabiegu sprawdzę go różnymi starterami i odpiszę jakie są osiągi.
Pozdrawiam Wszystkich
Otóż po usunięciu simlocka z mojej Tosi miałem problem z dodzwonieniem się gdziekolwiek. Byłem powtórnie
w serwisie gdzie usuwali simlocka i oni również nie wiedzieli jak sobie z tym poradzić.
Dopiero rozmowa w salonie operatora wyjaśniła wszystko: po prostu w telefonie trzeba włączyć
ID rozmówcy - teraz wszędzie się dodzwonię i oczywiście skorzystam z Net-u, korzystając ze starterów
różnych operatorów. I dzięki temu mam możliwość porównania ofert (prepaidowych) pod względem prędkości:
najkorzystniej wypadło Orange Free, gdzie w teście www.speedtest.pl uzyskałem:
down - 3332 kbps
up - 281 kbps
latency - 209 ms
A iPLUS od kilku dni wypada słabo (podobnie jak Era-Blueconnect) i w mojej lokalizacji mam tylko EDGE.
W Play OnLine uzyskuję max. 1024 kbps, czyli tyle ile zadeklarowali.
Modem Option iCON 225 dałem również do serwisu, celem usunięcia simlocka.
Gdy będzie już po zabiegu sprawdzę go różnymi starterami i odpiszę jakie są osiągi.
Pozdrawiam Wszystkich
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kendry, cenna informacja.kendry pisze:po prostu w telefonie trzeba włączyć
różnych operatorów.

No BTSy mają światełkami pospinane.kendry pisze:najkorzystniej wypadło Orange Free

-
- Użytkownik forum
Modem Option iCON 225 już jest bez simlocka. Teraz łączy mnie z Netem na simie
z Orange Free. Parę minut temu zrobiłem test prędkości na www.speedtest.pl , jego osiągi:
down: 2724 kbps
up: 273 kbps
latency: 179 ms
Do łączenia z Netem poprzez iCona 225 używam cały czas programu GlobeTrotter Connect,
który wprawdzie jest oznakowany logo Blueconnect, ale bez większych problemów
akceptuje simy innych operatorów, sprawdzałem również dla Play OnLine i iPlus simdata.
Teraz mogę już porównywać oferty różnych operatorów i wybrać tą, która jest najwydajniejsza
i najtańsza.
Pozdrawiam Wszystkich. Życzę pogodnych świąt i szczęsliwego Nowego Roku
z Orange Free. Parę minut temu zrobiłem test prędkości na www.speedtest.pl , jego osiągi:
down: 2724 kbps
up: 273 kbps
latency: 179 ms
Do łączenia z Netem poprzez iCona 225 używam cały czas programu GlobeTrotter Connect,
który wprawdzie jest oznakowany logo Blueconnect, ale bez większych problemów
akceptuje simy innych operatorów, sprawdzałem również dla Play OnLine i iPlus simdata.
Teraz mogę już porównywać oferty różnych operatorów i wybrać tą, która jest najwydajniejsza
i najtańsza.
Pozdrawiam Wszystkich. Życzę pogodnych świąt i szczęsliwego Nowego Roku
- spiro
- Użytkownik forum
Simlock z tośki g450 jest możliwy do zdjęcia w nieautoryzowanych serwisach - koszt kodu to ok 100pln. Uwaga! Wygenerowanie kodu jest możliwe tylko dla sprzętu z Playa.
W orange teoretycznie też jest możliwość zdjęcia simlocka za 77pln ale w regulaminie są "gwiazdki" które może zadziałają a może nie - szczegóły TU i TU
W orange teoretycznie też jest możliwość zdjęcia simlocka za 77pln ale w regulaminie są "gwiazdki" które może zadziałają a może nie - szczegóły TU i TU
electro spiro contra zanzarra
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Jest jeszcze trzecia... sprzęt kupiony na osobę prywatną! Zdjęcie simlocka z telefonu na firme to dalej u nich 500zł.spiro pisze:ale w regulaminie są "gwiazdki"
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Użytkownik forum
A ja zdjąłem za darmo simlocka z Toshiby G450, w salonie Play Germanos, modem oczywiście kupiony w Play:)
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Bo to coś raczej jest telefonem niz modemem. Dlatego simlocka zdjeli, jak by to był zwykły modem to by zaproponowali zdjęcie simlocka za 500zł.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!