Jak poprawić odbiór sygnału? I co wybrać w moim przypadku?

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
dekle
Początkujący użytkownik forum

Jak poprawić odbiór sygnału? I co wybrać w moim przypadku?

Post autor: dekle »

Witam proszę o pomoc mam zamiar kupić router lub kartę WLAN bo mój laptop słabiutko łapie sieć.
A więc od niespełna miesiąca moja wbudowana karta radiowa łączy się z siecią bezprzewodową niezabezpieczoną ! ale siła sygnału jest bardzo niska i połączenie jest często przerywane na zewnątrz budynku są już 2 kreski pięć metrów dalej 3-4 kreski i szybki transfer danych. Nie mam pojęcia gdzie jest dokładnie punkt dostępu i kto z sąsiadów udostępnia i tak naprawdę nie chcę wiedzieć http://www.bez-kabli.pl/images/smiles/smile.gif dodam że lokalizacja to Anglia i obszar mocno zabudowany

Z tego co już przeczytałem to wiem że potrzebuję
Karta WLAN USB z gniazdem na antene + antena
Ale bym był uwiązany na kablu ( wolał bym nie czy istnieje możliwość bez kabla jaka? ???????

Może Router+antena do odbierania sygnału i przesyłania go dalej lub coś takiego jeśli taka opcja istnieje

Co do anteny to czytałem na allegro że przykładowa antena panelowa poprawia zasięg do 5km a mi trzeba mniej niż 100m o co chodzi.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Jak poprawić odbiór sygnału? I co wybrać w moim przypadku?

Post autor: Patryk »

dekle pisze:A więc od niespełna miesiąca moja wbudowana karta radiowa łączy się z siecią bezprzewodową niezabezpieczoną !
A właściciel sieci o tym wie ? :]
dekle
Początkujący użytkownik forum

Post autor: dekle »

niee
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

niee
Teletubisie mówią :papa:
Zablokowany