Karty SIM nie współpracujące z internetem w iPLUS

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
PawełB
Stały użytkownik forum

Karty SIM nie współpracujące z internetem w iPLUS

Post autor: PawełB »

Otrzymałem informację, że karty sim, w których piąta cyfra numeru seryjnego jest z przedziału 5-8 nie współpracują z internetem. Nie uzyskałem informacji na czym dokładnie polega ta usterka. Głównie chodzi o modemy PCIMCIA. Należy więc sprawdzić w czasie kupna aktywacji, czy sprzedawca daje nam właściwą kartę. Pozwoli to w przyszłości uniknąć zbędnej wizyty w salonie lub u przedstawiciela.
iPlus Huawei E630
Samsung Z370
pawelps
Początkujący użytkownik forum

Re: Karty SIM nie współpracujące z internetem w iPLUS

Post autor: pawelps »

Wittam. Faktyczne, przerabiałem ten temat. Karta sim współpracowała bez problemu z kupionym w tym samym czasie modemem GC79. Jak wsadziłem karte sim w inny modem w moim przypadku UMTS Vodafone, bez simlocka, wyświetlał sie komunikat o błędzie w odczycie karty sim lub jej braku. Udałem sie z problemem do plusa i tam poinformowano mnie, że faktycznie niektóre karty sim z którąś tam cyferką z koleji nie współpracują z innymi modemami. Karte wymieniono mi za darmo na inną, i ten problem znikł.
ODPOWIEDZ