Szybkość Otwierania Się Stron WWW

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Szybkość Otwierania Się Stron WWW

Post autor: sightt »

Witam,
mam modem siemens es75 (blueconnect) i w warszawie mam szybkość 230
Mam pytanie do użytkowników blueconnect w ile sekund otwierają się wam strony?? Ja mam mozille firefox'a wyłączyłem jave i javescript i np niektóre witryny ładują mi się 30sek, czy tylko ja tak mam???
Jeśli jest jakiś sposób na przyśpieszenie proszę o rady

P.S. Czy da się grać w tibię (niezacina??)
Awatar użytkownika
raptou
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Szybkość Otwierania Się Stron WWW

Post autor: raptou »

http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p ... +aca#12728
http://komputery.katalogi.pl/temat38563/

Ten ostatni link pasuje do każdej przeglądarki na silniku Gecko (Netscape, Seamonkey, Galeon itp.)
Nie wiele to pomoże, jeżeli jest to spowodowane dużą korekcją błędów.
Tu pomoże tylko porządna antena.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez raptou, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Poczytałem trochę i myślę że w Warszawie jest dobry zasięg. Jak mam wpisać te wpisy do rejestru?? moja antena stoi na parapecie może ją gdzieś przestawić?? Czy antena na dachu poprawiłaby sytuację?? jeśli tak to jaka i ile ona kosztuje??
Awatar użytkownika
raptou
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: raptou »

W dużym uproszczeniu im wyżej antena i mniej zasłonięta tym, lepiej. Dach to najlepsze rozwiązanie. Jesteś w tej komfortowej sytuacji, że nie trzeba w Warszawie stosować wyrafinowanych rozwiązań.

W stolicy sprawa jest prosta. Jakaś niedroga antena GSM na pasmo 1800 lub dwupasmowa. Nie musi być wyrafinowana bo tu silny sygnał jest nawet w lodówce. Może być samochodowa. W ŻADNYM WYPADKU NIE KIERUNKOWA, chyba, ze mieszkasz na dalekich obrzeżach. Koszt - kilkadziesiąt zł. Sam kabel będzie droższy :lol:

Na plik z wpisem do rejestru po prostu kliknij. Jeżeli się otworzy w porzeglądarce zamiast dodać do rejestru to najpierw je zapisz na dysku a potem kliknij. Samo się doda. Gdy się pogorszy zamiast polepszyć przywróć wartość 16384. by nie szukać w rejestrze po porostu wyedytuj plik xxxxx.reg i zmień 65535 na 16384 następnie uruchom go j/w. Możesz kombinować z różnymi warościami. Pamiętaj, że muszą być wielokrotnością liczby 16 (64, 128...1024, 2048 itd.)

W Warszawie zasięg jest dobry ale jest także tzw. smog radiowy oraz niewspółmiernie większa liczba użytkowników w stosunku do prowincji. Ja mieszkam w Centrum a w godzinach popołudniowych nie mogę często minuty porozmawiać, bo sieć zajęta lub zrywa co chwilę (kochany Orange)
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Dzieki za rady
3maj sie
Awatar użytkownika
Selvis
Stały użytkownik forum

Post autor: Selvis »

sightt pisze:w ile sekund otwierają się wam strony??
Ta konkretna strona (nowy post) załadowała się i otworzyła w 7,136 sek.
sightt pisze:mam mozille firefox'a wyłączyłem jave i javescript
Mam włączone wszystkie opcje dostępne w Lisku (i kilka dodatkowych). Rzadko się zdarza, żeby mi się strony ładowały wolniej niż 20-25 sek.
sightt pisze:Jeśli jest jakiś sposób na przyśpieszenie proszę o rady
Dodałam do Firefoksa rozszerzenie Fasterfox (strona domowa : http://fasterfox.mozdev.org ) i całkiem dobrze śmiga.
Dodam, że również mam BC i ten sam modem.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Witam
te wpisy nic nie pomogły :cry: , stacje BTS'ów mam blisko domu :) , używm programy tweak master i ciągle strony ładują się ok. 30 sekund :cry: . Jak ją podłączyć tą antenę? Czy ona dużoby zmieniła??
a może antenę (tą w komplecie z modemem) skierować do najbliższej stacji BTS'ów?
ODPOWIEDZ