Play OnLine :/

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
edsawen
Początkujący użytkownik forum

Play OnLine :/

Post autor: edsawen »

Witam,
mam maly problem z Play OnLine, otoz moja dziweczyna posiada go od 2 miesiecy, limit sciagania danych to 5GB a ostatnio przyszedl jej SMS ze przekroczyla limit i predkosc zostaje zmniejszona. Na programie dostepowym w statystykach jest podane ze od poczatku uzytkowania pobrano ~2,5GB danych a wyslano ~600MB, takze nie wiadomo o co biega :/ byla dzisiaj salonie PLAY i powiedzieli jej ze przekroczyla limit i ze musi resetowac statystyki co miesiac ale wedlog mnie za przeproszeniem pie...la glupoty na odczepnego bo co to ma do rzeczy ze nie zresetowala statystyk jak od poczatku uzytkowania sciagnela i wyslala w sumie troche ponad 3GB. Mial ktos podobny problem? Moze ktos poleci inny program do sprawdzania ilosci pobranych i wyslanych danych najlepiej zeby jeszcze pokazywal wszystkie programy kozystajace z lacza i mogl nalozyc ograniczenia, gdzies kiedys taki widzialem tylko zapomnialem jak sie nazywal. Z gory dzieki za pomoc.
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Play OnLine :/

Post autor: Boras »

Ja bym polecił sprawdzić na stronie Play ile limitu wykorzystano. Program podaje ile danych ściągnięto i wysłano w danym miesiącu a nie w okresie rozliczeniowym.
Awatar użytkownika
edsawen

Wiem jak ten licznik pokazuje, ale tez pokazuje statystyki roczne i tam wyraznie jest podane ile sciagnieto i wyslano danych w tym roku i przez te 2 okresy w sumie nawet nie przekroczono 5GB.
Boras

przez te 2 okresy w sumie nawet nie przekroczono 5GB.
No to dziwna sprawa, koniecznie to reklamuj. Idź do nich i powiedz, że jesteś pewien, iż limit nie został przekroczony. A sprawdzałeś na stronie Playa ile GB jest ściągniętych?
Awatar użytkownika
edsawen

Sprawdzilem i jest tak jak podali jednak. Czyli limit przekroczony :/ program do kosza.
Ostatnio zmieniony 2008-11-18, 14:28 przez edsawen, łącznie zmieniany 1 raz.
Boras

No to polecam program NetMeter. Ładnie pokazuje statystyki, ile pobrano wysłano w danym dniu, tygodniu, miesiącu itp.
Awatar użytkownika
edsawen

Dzieki fajny program :)
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

edsawen pisze: d...
Upominam cię że zgodnie z naszym regulaminem zabronione jest pisać w ten sposób. Jeszcze raz a nie będę taki łaskawy. Zapraszam do zapoznania się z Regulaminem i Netykieta naszego forum .
Ostatnio zmieniony 2009-02-10, 23:15 przez Jaco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
edsawen

Już zmienione, przepraszam poniosło.
ODPOWIEDZ