Laptop i dwie sieci Wi-Fi naraz.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Laptop i dwie sieci Wi-Fi naraz.
Witam.
Mam dwie dobrze zrobione (tak myślę) połączenia bezprzewodowe. Laptop HP - net z Cerberusa i drukarka at hoc. Działają dobrze, ale nie jednocześnie. Proszę o podpowiedź, by było "naraz".
Pozdrawiam.
Mam dwie dobrze zrobione (tak myślę) połączenia bezprzewodowe. Laptop HP - net z Cerberusa i drukarka at hoc. Działają dobrze, ale nie jednocześnie. Proszę o podpowiedź, by było "naraz".
Pozdrawiam.
daw
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Laptop i dwie sieci Wi-Fi naraz.
Nie da się na 1 karcie WiFi. Musiałbyś mieć drugą kartę WiFi.daw pisze:podpowiedź, by było "naraz"
Nie pomagam na PW!
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
No czy nie wystarczy ze wszyskiego zrobić jedną sieć - tą drukarke skonfiguriwac do pracy w trybie infrastructure i połączyć z routerem?wojteks pisze:Nie da się na 1 karcie WiFi. Musiałbyś mieć drugą kartę WiFi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Dzięki, ale to szok! Czy to tak, zajęta wtyczka - gniazdko w magnetofonie 

daw
- wojteks
- *** Administrator ***
Coś tego typu. Jeżeli karta pracuje w trybie "infrastructure" to nie może równocześnie pracować w "ad-hoc"daw pisze:Czy to tak, zajęta wtyczka - gniazdko w magnetofonie
Nie pomagam na PW!
-
No tak, ale zapłaciłem za nią 450 zł i niepotrzebnie ma w sobie Wi-Fi. W takim układzie może to być każda "zwykła" drukarka?
daw
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
daw, a tak się nie da:
krystianb pisze:drukarke skonfiguriwac do pracy w trybie infrastructure i połączyć z routerem?
-
Tak zrobiłem i jest OK. Dzięki Wszystkim. Na razie nie mam problemów (innych), ale będę zaglądał.
Jeszcze jedno: zmieniłem ustawienie drukarki z USB na sieciowe i powstała mi "kopia 1", czy mogę usunąć "oryginał"? Pozdrawiam.
PS. Gdzie mogę znaleźć wiedzę o konfiguracji Microsoft SQL Server? To nie bardzo "w temacie", ale może... Byłbym wdzięczny.
!
Jeszcze jedno: zmieniłem ustawienie drukarki z USB na sieciowe i powstała mi "kopia 1", czy mogę usunąć "oryginał"? Pozdrawiam.
PS. Gdzie mogę znaleźć wiedzę o konfiguracji Microsoft SQL Server? To nie bardzo "w temacie", ale może... Byłbym wdzięczny.

daw
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Możesz, wszysko powinno działać.daw pisze:powstała mi "kopia 1", czy mogę usunąć "oryginał"?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!