Kto mi cos dobrego poleci?-pilna sprawa
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Kto mi cos dobrego poleci?-pilna sprawa
Witam szanownych forumowiczów.Mam taką o to sprawe:Pracuje duzo jezdzac autem po trojmiescie.Potrzebuje podczas pracy dostep do internetu, ale tylko do czerwca (poprostu musze pewną stronę często sprawdzać)Takze <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> zadnej umowy na rok itp.Mam laptopa i nokie 6310i(wiem tylko gprs).Telefon mam w popie.Ale to nie przeszkadza,mam 2 zapasowy jakis stary takze moge tam wlozyc swoja pop karte a do 6310i np.plusa simdate czy cos innego
-jaka siec mi polecacie?(zeby tanio bylo)
-jaki kabel kupic?
-jak to ustawic?
Pozdrawiam
-jaka siec mi polecacie?(zeby tanio bylo)
-jaki kabel kupic?
-jak to ustawic?
Pozdrawiam
- Enzo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Kto mi cos dobrego poleci?-pilna sprawa
W tej chwili najtańsza jest chyba simdata 3gr/100kb.Niko pisze:Potrzebuje podczas pracy dostep do internetu, ale tylko do czerwca....Telefon mam w popie.
Do tej noki pasuje kabel RS-233 DLR-3P.Niko pisze:-jaki kabel kupic?
Ale ten telefon ma podczerwień i Bluetooth więc jest w czym wybierać

Odnośnie ustawień zobacz tu.Niko pisze:-jak to ustawic?
Ostatnio zmieniony 2009-02-12, 11:29 przez Enzo, łącznie zmieniany 1 raz.
iPlus+E61i=FUN
-
Wielkie dzieki!czekam na dalsze opinie!
- MaciekAdv
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Jezeli nie masz telefonu w plusie to nie mozesz uaktywnic usługi iplus na czas nieokreslony, a jesli nie chcesz podpisywac umowy to to co ci napisał Enzo czyli SIM DATA jest najlepsze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
MaciekAdv:iPlus EDGE na Comander
Kom. Nokia 6021
Kom. Nokia 6021
- magmike
Simdata + IrDA bo Bluetooth może sprawiać problemy, tzn nie połączy się, no chyba że wgrasz nowe oprogramowanie do telefonu. Tak to z sześć trójką jest? napiszcie.
pozdrawiam, magmike
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Ja nie testowałem 6310i na Bluetooth ale też chętnie posłucham komu się tomagmike pisze:Simdata + IrDA bo Bluetooth może sprawiać problemy,[...]
Tak to z sześć trójką jest? napiszcie.
udało i z jakim adapterem Bluetooth do kompa oraz z jakim softem telefonu.
Miłe również będą uwagi z jakimi BT to nie chodzi.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Użytkownik forum
U mnie 6310 ale bez "i" Smigało bardzo ładnie na BT Blue Solei. Oczywiście na GPRS. A taki sam zestaw 6310 bez "i' i BT Bluesolei cały czas użytkuje znajomy,tez zarejestrowany na forum, "Sławek" A i dodam jeszcze, ze obydwaj uzywami i-plusa hjako usługe dodaną do abonamentu.BliSki pisze:Ja nie testowałem 6310i na Bluetooth ale też chętnie posłucham komu się tomagmike pisze:Simdata + IrDA bo Bluetooth może sprawiać problemy,[...]
Tak to z sześć trójką jest? napiszcie.
udało i z jakim adapterem Bluetooth do kompa oraz z jakim softem telefonu.
Miłe również będą uwagi z jakimi BT to nie chodzi.
Pozdro
I-Plus.....
-
iPLUS+BT+6310i, BT=Bluesoleil, czasami zerwie ale generalnie ok.
-
Możecie jeszcze podać jakie macie wersje softu w telefonie?mors pisze:iPLUS+BT+6310i, BT=Bluesoleil,
Podobno ze starym softem internet przez BT nie działa.
Sprawdzamy:
*#0000#
ja mam 5.10 (11-09-02)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
V 4.80 z 11-07-02
-
@ mors: no to jest szansa, że u mnie też pójdzie 
Dzięki za info.

Dzięki za info.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- magmike
Pokażcie mi proszę (np. na allegro), który to jest ten Bluesoleil co działa ładnie z N6310i.
pozdrawiam, magmike
- Speedo
co Ci maja pokazac na allegro? bluesoleil to oprogramowanie do urzadzen bluetooth jest i na allegro go nie kupisz, moja 6310i z softem - najnowszy chyba ma wrzucony - 7.00 - 04.11.04 dziala na bluesoleil 1.6.1.4 na kompie stacjonarnym i na laptopie z oryg. softem obslugujacym blututa pod windows xp, bez zadnego problema, sterowniki modemu spodwindowsowe, nawet nie z plytki czy strony nokii
<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> mam 3 telefony z blututem i wszystkie byly badz sa wykorzystywane jako modem i nigdy nie napotkalem trudnosci z konfiguracja albo ze cos nie dziala, z bluesoleil jest trudniej, trzeba pcsuite i takietam, najprosciej jest to zrobic z softem z windy xp, tylko z doswiadczenia wiem ze blututy w wersji 2.0 (niektore na allegro te z antenka) nie chca dzialac z tym softem i wtedy koniecznie trzeba blue, natomiast bluetooth 1.0 i 1.1 jest pieknie wykrywany przez windowsa jako urzadzenie bluetooth i dziala to wspaniale bez zbednego manipulowania w oprogramowaniu
<font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> mam 3 telefony z blututem i wszystkie byly badz sa wykorzystywane jako modem i nigdy nie napotkalem trudnosci z konfiguracja albo ze cos nie dziala, z bluesoleil jest trudniej, trzeba pcsuite i takietam, najprosciej jest to zrobic z softem z windy xp, tylko z doswiadczenia wiem ze blututy w wersji 2.0 (niektore na allegro te z antenka) nie chca dzialac z tym softem i wtedy koniecznie trzeba blue, natomiast bluetooth 1.0 i 1.1 jest pieknie wykrywany przez windowsa jako urzadzenie bluetooth i dziala to wspaniale bez zbednego manipulowania w oprogramowaniu

Mi?ego dnia
Pozdrawiam
Speedo

Pozdrawiam
Speedo

- magmike
Myślałem że Bluesoleil to marka urządzenia, a to soft, dzięki za info. :)
pozdrawiam, magmike
-
Mi Gprs przez bluetooth w 6310i na V 5.50 03-03-03 chodzi nawet na sterownikach Windowsa XP SP2 - (jedyny problem w tych sterownikach to prędkość portu do połączeń wynosi 115,2Kbps ale GPRS i tak jej nieprzekroczysz więc jest ok)
Nokia 6650 - UMTS + Iplus
-
nokia 6310i via bluetooth
Osobiście przerabiałem ten temat i opowieści o nowym aktualizacji softu są przesadzone. Mam lekko walnięty flash i nie mogłem zmienić softu a mój to zabytek v. 5.22
Kupiłem bluetootha-usb za całe 60 PLN z softem IVT Corporation BlueSoleil i jestem szczęśliwym posiadaczem internetu przez GPRS. Działa na laptopie Acer 900MHz i na kompie stacjonarnym.
Trzeba tylko pokombinować trochę z ustawieniami ale nie jest to trudne.
XP-ek nie ma sterowników, więc trzeba zainstalować te z płytki. Choć nie są dla niego dedykowane. Przy braku zgodności, zwyczajnie kliknąć "mimo to kontynuj" Koniecznie zainstalować Soft firmowy jak nie wejdzie wersja 1.6 to próbować z tą 1.4
U mnie właśnie tak jest.
Na stacjonarnym mam 1.6 a na laptopie 1.4 (choć na obu jest Xp)
W panelu wyszukujemy nasz tel. ustawiamy na bluetooth DUN modem zwyczajowo na com15, potem klikamy na ikonie np. tel (jak się pojawi, u mnie Nokia 6310i, bo tak nazwałem to w telefonie) w panelu wybieramy dial-up i gotowe.
Opowiadania o tym, że musi być DTLC-4 ect. to bajki u mnie to "bryka" na poziomie 54 Kb/s.
Życie mnie zmusiło do szukania takiego rozwiązania, ktoś się zaopiekował moim modemem "Globetrotter Fusion +"
Kupiłem bluetootha-usb za całe 60 PLN z softem IVT Corporation BlueSoleil i jestem szczęśliwym posiadaczem internetu przez GPRS. Działa na laptopie Acer 900MHz i na kompie stacjonarnym.
Trzeba tylko pokombinować trochę z ustawieniami ale nie jest to trudne.
XP-ek nie ma sterowników, więc trzeba zainstalować te z płytki. Choć nie są dla niego dedykowane. Przy braku zgodności, zwyczajnie kliknąć "mimo to kontynuj" Koniecznie zainstalować Soft firmowy jak nie wejdzie wersja 1.6 to próbować z tą 1.4
U mnie właśnie tak jest.
Na stacjonarnym mam 1.6 a na laptopie 1.4 (choć na obu jest Xp)
W panelu wyszukujemy nasz tel. ustawiamy na bluetooth DUN modem zwyczajowo na com15, potem klikamy na ikonie np. tel (jak się pojawi, u mnie Nokia 6310i, bo tak nazwałem to w telefonie) w panelu wybieramy dial-up i gotowe.
Opowiadania o tym, że musi być DTLC-4 ect. to bajki u mnie to "bryka" na poziomie 54 Kb/s.
Życie mnie zmusiło do szukania takiego rozwiązania, ktoś się zaopiekował moim modemem "Globetrotter Fusion +"
Ostatnio zmieniony 2006-05-18, 18:09 przez Thomas_67, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik forum
Wszystko ładnie na BT i Nokii 6310i smiga tyle że GPRS. NIe zrywa połączen, na długo bateria wytrzymuje. Działa z u mnie na dwóch kompach z Bluesoil i wbudowanym BT
-
wersja softu
5.22 z 15-11-02 NPL-1 BT=BlueSoleil tel. Nokia 6310i Warszawa.
Nie jest to zdjęcie ale :-)
Jeżeli to coś da mój wygląda tak: Małe prostopadłościenne opakowanie (11x12x2,5 cm) kolor niebieski w środku wycięta elipsa a na opakowaniu napisy:
lewa góra - Bluetooth USB Dongle
prawa góra - (cerwony) Bluetooth
lewy dół - (czerwony) USB jako symbol
prawy dół - Cut off cable i widok kawałka klawiatury
Producenta nie znalazłem na w/w.
w środku brązowy kluczyk i płytka CD-mini
Nie jest to zdjęcie ale :-)
Jeżeli to coś da mój wygląda tak: Małe prostopadłościenne opakowanie (11x12x2,5 cm) kolor niebieski w środku wycięta elipsa a na opakowaniu napisy:
lewa góra - Bluetooth USB Dongle
prawa góra - (cerwony) Bluetooth
lewy dół - (czerwony) USB jako symbol
prawy dół - Cut off cable i widok kawałka klawiatury
Producenta nie znalazłem na w/w.
w środku brązowy kluczyk i płytka CD-mini
-
Tak co ci po tej prędkości, ja u siebie w połączeniach sieciowych na DUNmodem mogę ustawić 921600 Kb/s. Może kiedyś się doczekamy takich czasów. Ale to już nie EDGE czy GPRSBarciu pisze:Mi Gprs przez bluetooth w 6310i na V 5.50 03-03-03 chodzi nawet na sterownikach Windowsa XP SP2 - (jedyny problem w tych sterownikach to prędkość portu do połączeń wynosi 115,2Kbps ale GPRS i tak jej nieprzekroczysz więc jest ok)