Laptop łączy się z siecią WiFi ale nie działa internet
Moderator: Moderatorzy
- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Laptop łączy się z siecią WiFi ale nie działa internet
Laptop łączy się z siecią WiFi ale nie działa internet, tzn. nie ma tego globusika przy dwóch komputerach ( chodzi mi o ikonkę koło zegarka). Dlaczego tak się dzieje? Siła sygnału jest dobra, 3-4 kreski i normalnie się połączy, ale internet nie chodzi. Dane są wysylane, ale żadne nie są odbierane...
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Laptop łączy się z siecią WiFi ale nie działa internet
Myślę że ktoś zabezpieczył tę sieć przed tobą i dlatego nie da się z niej skorzystać pomimo że jest połączenie. Tak sobie na lewo się nie da.Darecky pisze:Laptop łączy się z siecią WiFi ale nie działa internet,

- Darecky
- Stary wyga bezprzewodowy
Tylko że to hotspot publiczny.
[ Dodano: 2008-11-18, 23:07 ]
Czasami mam tak, że na początku pisze "łączność ograniczona" i jest X na ikonce, potem robi się tak, że są same 2 kompy na ikonce i tylko lokalne pisze, a dopiero po 10 min da się korzystać i jest globus. Ostatnio w ogóle się nie da.
[ Dodano: 2008-11-18, 23:07 ]
Czasami mam tak, że na początku pisze "łączność ograniczona" i jest X na ikonce, potem robi się tak, że są same 2 kompy na ikonce i tylko lokalne pisze, a dopiero po 10 min da się korzystać i jest globus. Ostatnio w ogóle się nie da.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
To było tak napisaćDarecky pisze:Tylko że to hotspot publiczny.

Zapewne jakieś ograniczenie dla użytkowników.
- wojteks
- *** Administrator ***
To wcale nie znaczy że właściciel nie wprowadził jakichś zabezpieczeń/logowania ze względów bezpieczeństwa (np. darmowa zdrapka w barze/kod na stacji benzynowej/Karta WiFi (znany MAC) ze sterownikami i hasłem w hotelu).Darecky pisze:Tylko że to hotspot publiczny.
Nie pomagam na PW!