podajcie jakies mozliwosci!!!! POMOCY

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
[ReqIS]
Początkujący użytkownik forum

podajcie jakies mozliwosci!!!! POMOCY

Post autor: [ReqIS] »

witam, mieszkam na wsi "Radawiec Duży" nie moge zalozyc tu zadnego z internetow poniewaz nie ma kablo ani NEO TP ani ORANGE NETIA UPC itd. itd!! :/:/ :( :( :(
i chce zalozyc jakis internet !! ale jaki?? bez limitow! IPLUS to scierwo jakich malo:/ i inne typu blue connect, chce miec ok 1024kb/s ale jak?? moj byly znajomy mial cos takiego na bazie satelity transfer sciagania ok 60-70kb, ale juz go nie znam wiec <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> co on mial, prosze pomozcie mi dajcie jakies przylady itd. mieszkam 14km od Lublina, jakis internet?? ale jaki?? nawet te 70kb/s by mnie ZADOWOLILO!! prosze o pomoc bo ja juz jestem zalamany ;(( :(
ReqIS
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: podajcie jakies mozliwosci!!!! POMOCY

Post autor: przemek20011 »

Poszukaj może jest jakiś lokalny provider który rozprowadza neta bezprzewodowo. Dziw aż bierze że są jeszcze takie miejsca w polsce gdzie nie ma dostępu do netu :]
Nie pomagam poza forum.
[ReqIS]
Początkujący użytkownik forum

Post autor: [ReqIS] »

przemek20011 pisze:Poszukaj może jest jakiś lokalny provider który rozprowadza neta bezprzewodowo. Dziw aż bierze że są jeszcze takie miejsca w polsce gdzie nie ma dostępu do netu :]
no wlasnie dziw bierze:// jestem na drugim roku tech.informaatycznego i nie mam normalnego neta tylko ja z klasy ;/ nawet w CS'a nie moge pograc;/ niech ktos mi pomoże
a takiego providera nie znam:PP
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

[ReqIS], wygląda na to, że stosunkowo niedaleko masz maszt Plusa z 3G. Bliżej Ere z 2G.
Ten Radawiec Duży to koło Lublina?
przemek20011
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: przemek20011 »

[ReqIS] pisze: no wlasnie dziw bierze:// jestem na drugim roku tech.informaatycznego i nie mam normalnego neta tylko ja z klasy ;/ nawet w CS'a nie moge pograc;/ niech ktos mi pomoże
a takiego providera nie znam:PP
To do ambitnych celów widzę że Ci jest net potrzebny. :] :] . Jeżeli chodzi o pomoc to musisz się popytać u operatorów komórkowych,na forum jest odpowiedni dział na pewno tam tez pomoc uzyskasz, a na przyszłość zaczynaj od przeglądniećia :faq: a dopiero później zadawaj pytania.
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=38343#38343
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

[ReqIS], masz jakieś urządzenia WiFi? Jeśli tak to sprawdź czy ktoś się rozgłasza.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Post autor: Patryk »

[ReqIS] pisze:/ nawet w CS'a nie moge pograc;/
To tak wygląda nauka w technikum informatycznym ? :rotfl:
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

No to z łączem do gry to nici jak taka sytuacja jest.
Co do grania to zawsze można w ramach prac techniczno-informatycznej zrobić sobie sieć z kolegami w miejscowości. :)
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

[ReqIS] pisze:chce miec ok 1024kb/s ale jak?
Ciężko będzie o coś takiego.
[ReqIS] pisze:moj byly znajomy mial cos takiego na bazie satelity transfer sciagania ok 60-70kb
Czy takie coś Cię interesuje?
[ReqIS] pisze:nawet w CS'a nie moge pograc
Zatem interesuje Cię jak się domyślam także mały PING?

Gdyby nie te gry i niski ping, to może jeszcze łącze satelitarne by się nadawało.
Mimo wszystko polecam np. ten wątek: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=130754#130754
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ