Zakupiłem jakiś miesiąc temu router pentagram "P 6331-6", wszystko niby działa, ale problem jest czasem z ciągłością połączenia. Połączenie czasem się zrywa ot tak nagle, sądzę że to jednak wina dostawcy bo jak miałem kablem połączony net to też się to często zdarzało. Ale większym problemem jest konfiguracja i zabezpieczenie sieci. Wskazówki zawarte w instrukcji, że w przeglądarce wpisuję adres 192.168.1.100 i wejdę do konfiguracji routera można o kant d...y potłuc, 192.168.1.254 też nie działa! Próbowałem już wpisywać różne możliwe kombinacje adresu w przeglądarce jakie tylko udało mi się w sieci znaleźć aby dostać się do okna konfiguracji routera i nic, dostaję komunikat: "przekroczono limit czasu oczekiwania"...bla bla bla... Proszę o informacje i pomoc jak to zrobić, co wpisać w pasek adresu przeglądarki aby dostać się do okna konfiguracji routera. Chodzi mi o zabezpieczenie sieci hasłem, abym nie fundował postronnym darmowego hot-spota. Router pracuje w duecie z kartą wi-fi też pentagram zainstalowaną w PC. Robiłem już nawet ponowną instalację systemu i na świeżutkim systemie też nie można było w żaden sposób się dostać do okna konfiguracji routera. Dostawca sieci to TP.S.A - neostrada. Gdzie leży problem, czy to router jest walnięty?
Przestudiowałem już i ten artykuł P 6331-5 i 6331-6 ale niestety nie można się dobrać do tego okna konfiguracji.