szybkość otwierania stron GC89

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Bart
Początkujący użytkownik forum

szybkość otwierania stron GC89

Post autor: Bart »

Witam.
Proszę napiszcie mi czy to normalne. Mam GC89 w sieci Orange. Jestem w zasięgu EDGE(wg WM na 3 do 4 kreski). Kiedy coś ściągam wg Wireless Managera podczas ściągania danych prędkoś dochodzi najczęściej do około 220 kbps i utrzymuje się. Problem mam przy otwieraniu stron- prędkość podchodzi od 0 kbps i dochodzi tak do 90 kbps-wtedy strona jest już otwarta. W ten sposób nie ma szansy by wykorzystać całą szybkość i cieszyć się szybkim otwieraniem stron.Czy można jakoś gdzieś ustawić aby od razu ściągało na prędkości około 220 kbps??
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: szybkość otwierania stron GC89

Post autor: Tomekłódź »

Było już na forum o tym.

Takie są pingi i nic się na to nie poradzi. Zainstaluj nową przeglądarkę (Opere) mi pomogła. Ale super szybko stron to nigdy nie bedziesz otwierać.
Awatar użytkownika
Enzo

Post autor: Enzo »

Bart pisze:Problem mam przy otwieraniu stron- prędkość podchodzi od 0 kbps i dochodzi tak do 90 kbps-wtedy strona jest już otwarta. W ten sposób nie ma szansy by wykorzystać całą szybkość i cieszyć się szybkim otwieraniem stron.
To normale. Jeżeli możesz przełącz się tylko na GPRS, pootwieraj kilka stron internetowych, a potem spowrotem wróć na EDGE, wtedy zobaczysz jaka jest różnica.
iPlus+E61i=FUN
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

Spróbuj użyć firefox-a i przestawić " network.http.pipelining.maxrequests na wartość 25" by móc to ustawić wpisz "about:config" zamiast adresu strony.
ODPOWIEDZ