iPlus i Firefox. HELP

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

Zablokowany
DeltaFOX

iPlus i Firefox. HELP

Post autor: DeltaFOX »

Witam. Korzystam z iPlusa na przeglądarce Firefox, jednak wyskakuje mi bardzo irytujący mnie błąd: "Przekroczono limit czasu, podczas próby połączenia z...." po tym najczęściej zrywa mi połączenie. Czy wiek ktoś jak temu zaradzić. THX
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Re: iPlus i Firefox. HELP

Post autor: Varmack »

To oznacza tyle tylko że nie masz dość szybkiego neta, ja też używam GPRSu i Firefoxa, i spotykam się też z tym zjawiskiem. Ale tylko jeśli otworzę kilka stron naraz. Zasadniczo jednak to się nie zdaża. Jaki masz zasięg (ile kresek ) ? i jakie transfery ?
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
Gość

Post autor: Gość »

Zasięg na n-gage mam na 7 kresek czyli prawie max, chodz i tak mam często. Transfery przy pobieraniu to max. 4kb/s
Awatar użytkownika
Varmack
Stały użytkownik forum

Post autor: Varmack »

No i problem chyba tkwi w tym zasiegu.

Ja kiedy mam 7 kresek to chodzi dobrze, jakmam 6 to już mi sie wszystko spowalnia bardzo, i ten błąd wyskakuje też.

Może spróbuj spingować np: www.wp.pl

Jeżeli wiekszość pakietów nie będzie docierać, a pingi po 2000 ms to wina zasiegu jest...

Wyjście modem EDGE\UMTS albo jakaś antena ale o raczej nie przyśpieszy cie ona wiele...
Ja nie my?le co mówie - ja, mówi? co my?l?...
Awatar użytkownika
Fazzi
Stały użytkownik forum

iPlus i Firefox. HELP

Post autor: Fazzi »

To że masz 6 kresek zasięgu nie ozancza że antena nie przyspieszy Ci internetu. Ja mam 3 kreski i teoretycznie GPRS (czekam na dostawę anteny kierunkowej) ale pobieranie wychodzi mi od 5,5 kB/s do nawet 15 kB/s. Taki cud z prędkościa GPRS był już opisywany na tym forum. Także spróbuj z anteną jeśli znajdziesz taką do tej Nokii.

---------------
Temat z Czw Lis 10 21:22:43 2005
Obrazek przez Moderatora ->fanta88
WiFi System = 10 Mbit (w nocy 2 razy szybciej)
Orange CDMA
iPlus LTE
Zablokowany