Witam , mam bardzo nietypowy problem. Dostawca mojego Internetu by założyć siec u nas na osiedlu która się łączy droga radiowa musiał ustawić na nim 3 anteny - które tworzą ze sobą trójkąt w jakiejś większej odległości. No i fakt chciał ze jedna z tych anten wylądowała u mnie na dachu. Problem polega na tym ze operator ostatnio zaczyna za bardzo odwalać, a ja chce sprawdzić czy mi sie oplaca u niego oferta. Ok przejdźmy do problemu:
Na antenach sie nieznam na dach raczej nie wejdę by sprawdzić jaka to jest, lecz do niej sa podpiete dwa urzadzenia takze - Hub(czy cos podobnego) Planet FSD-803 oraz urządzenie do restartu wrazie jakby pradu nie bylo - Active Power. Te 3 urządzenia - Antena , Planet i ActivePower chodza 24/7 i pobieraja prad odemnie. Pytanie jest takie: czy rachunek co miesieczny z samych tych urządzeń wynosi więcej niz 20 zl / miesiąc? Ew ile by taki rachunek wynosil. Dodam ze ActivePower czerpie jak tam pisze 200W, a reszty informacji niestety niema. Pozdrawiam i prosze o pomoc.
Problem - Antena i dostawca internetu
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Problem - Antena i dostawca internetu
Raczej taką moc może przełączać w celu resetowania urządzeń za nim.Delaro pisze:Dodam ze ActivePower czerpie jak tam pisze 200W
Nie wiemy co jest w antenie więc trudno oszacować pobór mocy.
Jasność i pewność da Ci takie urządzenie (lub podobne) jak z linku poniżej:
http://www.sklep.elektroland.com.pl/go/_info/?id=500
Nie pomagam na PW!
-
- Początkujący użytkownik forum
Tak wlasnie na nim pisze 200W wiem ze wszyskie urzadzenia chodza non-stop i diody w nich migaja. A standardowa antena i hub razem jaka moga miec moc? W sumie tam jest troche tego podpietego pod siebie. Chce sie dowiedziec poniewaz rachunek za prad troche wzrósł a mam upust od dostawcy 20zl mniej za internet a ja czuje ze po prostu mnie koles "kroi" Pozdrawiam
EDIT
No właśnie ja tez mam 512 i muszę płacić 30 zl. ~_~ ale czuje ze to się zmieni niedługo ponieważ myślę ze dopłacam im do tego businessu mając tylko 20 zl upustu
EDIT
No właśnie ja tez mam 512 i muszę płacić 30 zl. ~_~ ale czuje ze to się zmieni niedługo ponieważ myślę ze dopłacam im do tego businessu mając tylko 20 zl upustu
Ostatnio zmieniony 2008-11-25, 11:51 przez Delaro, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To prawdopodobnie to jest to http://www.activepower.pl/produkty.php i nie służy do restartu tylko do potrzymania zasilania, 200W to jest maxymalna moc możliwa do dostarcznia do urządznia w razie braku zasilania, zdaje się ze to jest najtańszy model, ktory przy prawidłowym zasilaniu w ogole nie pracuje.Delaro pisze:urządzenie do restartu wrazie jakby pradu nie bylo - Active Power.
[ Dodano: 2008-11-25, 11:45 ]
A maxymalny poboór mocy, innych urządzeń możesz odczytać z zasilaczy, niestety zwykle naklejki są od strony wtyczki i bez wyłączania cieżko odczytać.
[ Dodano: 2008-11-25, 11:48 ]
Porządni dostawcy to dają net za darmo temu co im dach udostępnia. Co prawda nie najszybszy ale kolezanka ma 512kb gratis.Delaro pisze:rachunek za prad troche wzrósł a mam upust od dostawcy 20zl
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- wojteks
- *** Administrator ***
To zakup urządzenie z wcześniejszego postu i wykaż dostawcy że Cie "kroi".Delaro pisze:czuje ze po prostu mnie koles "kroi"
Zwykle jest tak, że osoba która ma u siebie anteny dostawcy ma internet za darmo, jakiś normalny pakiet np. 512kbps.
Nie pomagam na PW!