Linksys wrt54gl - problem z logowaniem na stronach

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
osa971
Początkujący użytkownik forum

Linksys wrt54gl - problem z logowaniem na stronach

Post autor: osa971 »

Witam może ktoś mi pomoże? Problem polega na tym, iż nie moge się zalogować w serwisach używających zabezpieczeń przed bootami (przepisz ciag cyfr,liter). Internet mam od usługodawcy drogą radiową i rozdzielam go na 3 komutery poprzez wi -fi. Wygląda to tak:
Net---> TP-LINK (TL-WA501G) <---PPPoE--->Linksys (WRT54GL)vTomato1.22<--wi-fi--->3PC
Wszystko jest wporządku, kiedy podłączam się bezpośrednio do TP-LINK kabelkiem(skrętka).
Problem chyba tkwi w konfiguracji linksysa (chyba coś z portami jest nie tak), ale nie wiem jak sie za to zabrać. Za pomoc z góry dziękuję :)
Andrew
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Linksys wrt54gl - problem z logowaniem na stronach

Post autor: zDaleKi »

osa971 pisze:nie moge się zalogować w serwisach używających zabezpieczeń przed bootami (przepisz ciag cyfr,liter).
A możesz podać jakąś przykładową stronę? Zobaczymy czy jest tam do przepisania tekst z obrazka czy inne rozwiązanie.
Swoją drogą mam ten sam router i nie miałem takiego kłopotu ani tez nie słyszałem o takowym u innych.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
osa971

www.torrenty.org Przy rejestracji na tym forum też miałem ten problem :(
Andrew
zDaleKi

osa971 pisze:Przy rejestracji na tym forum też miałem ten problem
Przyznam, że pierwszy raz słyszę o takim problemie z Linksysem.

Dziwne zatem:
osa971 pisze:Wszystko jest w porządku, kiedy podłączam się bezpośrednio do TP-LINK kabelkiem(skrętka)
Uściślając po WiFi jest źle a po kablu ale przez router dobrze?
Zobacz zatem MTU, http://pl.wikipedia.org/wiki/MTU bo z portami bym tego nie wiązał.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

osa971 pisze:nie moge się zalogować w serwisach używających zabezpieczeń przed bootami
Co to znaczy "nie możesz się zalogować"? Tzn strona timeoutuje, obrazek się nie wyświetla czy coś innego?

PS. Bot nie boot ;)
osa971

Po próbie zalogowania powracam na strone główną nie zalogowany. :(
Andrew
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

A np próbowałeś na innej przeglądarce? Bo objaw jest bardzo dziwny jak na router. Ewentualnie może filtrować jakieś cookies, ale to byś o tym wiedział, bo trzeba by było coś takiego skonfigurać.
osa971

Udało mi się w końcu zalogować przez przeglądarkę Fire Fox. Dzięki Jo_gurt!!! Dotychczas używałem Operę i Internet Explorer.
Andrew
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

osa971, ale problem pozostał. Ja stawiam jednak na konfigurację softu - windowsa, firewalla, jakiegoś antyspyware, przeglądarek, antywirusa... ciężko jednoznacznie zlokalizować.
zDaleKi

Jo_gurt pisze:Ja stawiam jednak na konfigurację softu - windowsa, firewalla, jakiegoś antyspyware, przeglądarek,
Też było takie moje przypuszczenie. Zastanowiło mnie tylko to, że przy podłączeniu po kablu to działa a na WiFi nie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

BliSki pisze:Zastanowiło mnie tylko to, że przy podłączeniu po kablu to działa a na WiFi nie.
Owszem, to kolejna zagadka. Ale podejrzewam, że tu może być sprawa związana z tym, że przy połączceniu PPPoE na Windowsie tworzy się osobny interfejs sieciowy, który może być inaczej traktowany niż inne. Takie moje mgliste podejrzenia ;)
zDaleKi

Jo_gurt pisze:przy połączceniu PPPoE na Windowsie tworzy się osobny interfejs sieciowy
Może źle zrozumiałem autora postu, ale mi się wydaje, że poprzez router ale po kablu jest dobrze a po WiFi nie.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

osa971 pisze:Wszystko jest wporządku, kiedy podłączam się bezpośrednio do TP-LINK kabelkiem(skrętka).
Czyli bezpośrednio do APC. :]
ODPOWIEDZ