iPlus i outlook
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
iPlus i outlook
Witam mam duży problem, a własciwie nie ja tylko znajomy, który poprosił mnie o pomoc.
Problem jest następujący.
1. Korzystając z poczty przez www nie moge wysłać listu z załacznikiem.
2. Korzystając z poczty przez ms outlook w ogóle nie moge wysłać poczty. Dodam że outlook jest skonfigurowany poprawnie, uwierzytelnianie jest włączone, lecz pomimo tego nie działa.
Gdy zadzwoniłem do pomocy technicznej, pan bardzo niechętnie powiedział mi że musze wykupić ip zewnętrzny, za dodatkowe 18,50 miesięcznie. Czy to pomoże?
Problem jest następujący.
1. Korzystając z poczty przez www nie moge wysłać listu z załacznikiem.
2. Korzystając z poczty przez ms outlook w ogóle nie moge wysłać poczty. Dodam że outlook jest skonfigurowany poprawnie, uwierzytelnianie jest włączone, lecz pomimo tego nie działa.
Gdy zadzwoniłem do pomocy technicznej, pan bardzo niechętnie powiedział mi że musze wykupić ip zewnętrzny, za dodatkowe 18,50 miesięcznie. Czy to pomoże?
-
Re: iPlus i outlook
Witaj, błąd musi być po twojej stronie - czy kolegi - poczta przez www działa, poczta przez klienta poczty też działa i nie ma w tym żadnej filozofii. Prawdopodobnie w systemie jest jakiś błąd (ostatecznie) i trzeba go najlepiej przeinstalować na nowo. Ale jak mówie ostatecznie a najlepiej sprawdzić inny adres mailowy czy działa, rozumiem że korzystasz z internetu przez komórkę, to co Ci powiedział konsultant to wierutna bzdura, żadne IP nie ma tu absolutnie nic do rzeczy - poczta ma chodzić i to wszystko. Sprawdź jeszcze raz ustawienia, może wpisujesz źle hasło,może robisz spacje lub mały czy duży znak niepotrzebnie. Czeski błąd!
- Kuna
- Użytkownik forum
outlookmusi dzialac
może problem jest w tym że gprs/egde jest dość wolne i duże załączniki idą bardzo długo. (wysyłałem próbną wersję pracy dyplomowej ok. 40 minut!) i trzeba ciągle klikać coś w stylu "serwer nie odpowiada: czekaj" ( przy odpowiednich ustawieniach)
-
Witam
Osobiście korzystam z Outlook Express mając dostęp bezprzewodowy. Poczta jest wysyłana i odbierana bez żadnych problemów. Wiadomo, że większe załączniki dłużej są wysyłane na serwer i odbiór takich załączników dłużej trawa (transfery są takie jakie są
).
Wina na pewno leży po stronie ustawień w programie pocztowym, zastanawia mnie tylko dlaczego poprzez www nie można poczty odczytać.
Pozdro…
Osobiście korzystam z Outlook Express mając dostęp bezprzewodowy. Poczta jest wysyłana i odbierana bez żadnych problemów. Wiadomo, że większe załączniki dłużej są wysyłane na serwer i odbiór takich załączników dłużej trawa (transfery są takie jakie są

Wina na pewno leży po stronie ustawień w programie pocztowym, zastanawia mnie tylko dlaczego poprzez www nie można poczty odczytać.
Pozdro…
GC 85 ORANGE :-(
- tracer.on
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Poczta w Outlook działa bez problemu . Czasami się
zdarza
ale tylko na GPRSie że się nie połączy, ale po minucie wszystko działa. Szukaj u siebie.
zdarza
ale tylko na GPRSie że się nie połączy, ale po minucie wszystko działa. Szukaj u siebie.
Ostatnio zmieniony 2006-05-21, 11:55 przez tracer.on, łącznie zmieniany 1 raz.
--
- raptou
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Stawiam na nie włączoną autoryzację.
Jeżeli jednak to nie wina wyłączonej autoryzacji to zostaje już tylko kwestia utraty ramek przy transmisji w górę. Wysyłana jest ramka (paczka) danych i gdy z powodu zakłóceń itp. nie ma odpowiedzi przez x czasu wysyłana jest ponownie i tak x razy. Jeżeli przez x prób wysłania nie ma odpowiedzi sesja SMTP zostaje przerwana i wyświetla się błąd.
Sposoby eliminacji:
Sposób 1. Poprawić warunki radiowe (antena).
Sposób 2. Ustawić w OE limit czasu serwera na maksimum (suwak w ustawieniach OE).
Zakładam, że adresy serwerów i porty wpisane są poprawnie. Przyjęło się, że nr portu dla SMTP nie szyfrowanego jest 25, dla szyfrowanego - 465.
Jeżeli jednak to nie wina wyłączonej autoryzacji to zostaje już tylko kwestia utraty ramek przy transmisji w górę. Wysyłana jest ramka (paczka) danych i gdy z powodu zakłóceń itp. nie ma odpowiedzi przez x czasu wysyłana jest ponownie i tak x razy. Jeżeli przez x prób wysłania nie ma odpowiedzi sesja SMTP zostaje przerwana i wyświetla się błąd.
Sposoby eliminacji:
Sposób 1. Poprawić warunki radiowe (antena).
Sposób 2. Ustawić w OE limit czasu serwera na maksimum (suwak w ustawieniach OE).
Zakładam, że adresy serwerów i porty wpisane są poprawnie. Przyjęło się, że nr portu dla SMTP nie szyfrowanego jest 25, dla szyfrowanego - 465.