Na przywitania mamy specjalny wątek do którego zapraszam http://www.bez-kabli.pl/viewforum.php?f=17soprano99 pisze:Najpier może się przywitam ,bo to mój pierwszy post tutaj
Triple Play/CDMA450 w TP rusza 1 grudnia
Moderator: Moderatorzy
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Triple Play/CDMA450 w TP rusza 1 grudnia
-
- Stały użytkownik forum
mea culpa, mam nadzieje ze za takie postepowanie chłostą nie karzecie
Z innej beczki; nadal nie wiadomo nic o zasiegu???

Z innej beczki; nadal nie wiadomo nic o zasiegu???
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Za takie nie ale jak byś stosował się do naszego regulaminu i zaczynał zdania z wielkiej litery to było by też miłe.soprano99 pisze:mea culpa, mam nadzieje ze za takie postepowanie chłostą nie karzecie![]()
![]()

-
- Stały użytkownik forum
Dobrze. Będę się trzymał regulaminu i ustawy o języku polskim.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Oficjalnej mapki nie widziałem jeszcze. Chociaż zobacz tu: > Aktualny zasięg usług GPRS / EDGE / UMTS / HSDPA <. Tam dla Orange jest mapka NMT. Ponieważ większość nadajników będzie się chyba pokrywała, to szansa jest, że ta mapka trochę może mówić coś o zasięgu CDMA - ale to w dużym uproszczeniu i są to tylko spekulacje.soprano99 pisze:Z innej beczki; nadal nie wiadomo nic o zasiegu???
Oczywiście chodzi o zasięg docelowy.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez zDaleKi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Stały użytkownik forum
Dziękuję za informację. Z mapki wynika, że się w zasięgu znajdę. Byłaby to bardzo dobra informacja dla mnie. Cóż, pozostaje czekać do poniedziałku...
-
Jak mówię ta mapka może być tylko podstawą do spekulacjisoprano99 pisze:Z mapki wynika, że się w zasięgu znajdę.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zasięg porównywalny z NMT ta sieć ma osiagnąć dopiero za rok.BliSki pisze:Tam dla Orange jest mapka NMT.
Na razie tam,gdzie odpalili,tam będzie

-
Różne przecieki słyszałem na ten tematPatryk_ pisze:Zasięg porównywalny z NMT ta sieć ma osiagnąć dopiero za rok.

A gdzie będzie na 100% okaże się zapewne już w poniedziałek.Patryk_ pisze:Na razie tam,gdzie odpalili,tam będzie

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Początkujący użytkownik forum
A patrzyłeś na harmonogram? Nie wszędzie będzie od poniedziałku. Link do harmonogramu jakbyś nie przeglądał całego tematu: http://www.bez-kabli.pl/download.php?id=1270soprano99 pisze:Z mapki wynika, że się w zasięgu znajdę.
Można wiedzieć jakie?BliSki pisze: Różne przecieki słyszałem na ten temat

-
- Stały użytkownik forum
Nie no sumienny jestem i cały temat przejrzałemtukidydes pisze: A patrzyłeś na harmonogram? Nie wszędzie będzie od poniedziałku. Link do harmonogramu jakbyś nie przeglądał całego tematu: http://www.bez-kabli.pl/download.php?id=1270

-
Słyszałem dwie. Jedna to taka, że zdążą ze wszystkimi lokalizacjami podanymi w linku powyżej inna, że nie zdążątukidydes pisze:Można wiedzieć jakie?

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
- Stały użytkownik forum
Zaprawdę, ciekawe. Ale to zawsze 50% szans.BliSki pisze:Słyszałem dwie. Jedna to taka, że zdążą ze wszystkimi lokalizacjami podanymi w linku powyżej inna, że nie zdążą
BliSki, gratulacje 4000 postów
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
To ja jeszczę z tym zasięgiem pomęcze
W powiecie wołomińskim odpalą 2 nadajniki a jaka jest odległość od nadajnika możliwa do uzyskania takiego orange free pro ?
To pewnie też tylko spekulacje ale bliżej GSM czy bliżej HSPA (HSPA mam z anteną kierunkową )
Bo sie nad tym zastanawiam czy by w to nie przyinwestować tylko czy mnie obejmie !!!!
Drugą alternatywną mam Wifi od ISP tylko powiedział że mam czekać aż założy nadajnik na 5ghz i wtedy mnie podłączy tylko czekam, i czekam, i nic na razie sie w tym kierunku nie zmienia a i cene ma też sporą bo 120 zeta za 1mb/s . ale mam nadzieje że z rekompensuje mi małymi pingami i w ogóle stabilnym łączem !!!
W powiecie wołomińskim odpalą 2 nadajniki a jaka jest odległość od nadajnika możliwa do uzyskania takiego orange free pro ?
To pewnie też tylko spekulacje ale bliżej GSM czy bliżej HSPA (HSPA mam z anteną kierunkową )
Bo sie nad tym zastanawiam czy by w to nie przyinwestować tylko czy mnie obejmie !!!!
Drugą alternatywną mam Wifi od ISP tylko powiedział że mam czekać aż założy nadajnik na 5ghz i wtedy mnie podłączy tylko czekam, i czekam, i nic na razie sie w tym kierunku nie zmienia a i cene ma też sporą bo 120 zeta za 1mb/s . ale mam nadzieje że z rekompensuje mi małymi pingami i w ogóle stabilnym łączem !!!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Może więcej.Khalbar pisze:W powiecie wołomińskim odpalą 2 nadajniki
To,co jest w harmonogramie,to stacje NMT,na których musi być odpalone CDMA.
W Czechach stacji CDMA jest o wiele wiecej od dawnych NMT.
[ Dodano: 2008-11-28, 14:47 ]
Średnio 2-max.3x większy zasięg od GSM900,pomijając limity fizyczne.Khalbar pisze:To pewnie też tylko spekulacje ale bliżej GSM czy bliżej HSPA
Do HSPA2100 nie ma nawet co porównywać pod względem zasięgu

-
Zatem przytoczona wcześniej mapka ma szansę się sprawdzić. Zasięg docelowy nie powinien być mniejszy od tego tam przedstawionego a będzie raczej większy.Patryk_ pisze:W Czechach stacji CDMA jest o wiele wiecej od dawnych NMT.

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
- balbina1
- Stały użytkownik forum
Co taka cisza? Żadnych nowych wiadomości na ten temat? Sam z niecierpliwością czekam na tą ofertę bo BC już mnie wkurza- znów dostałem smutnego smsa o przekroczeniu limitu. 

Pozdrawiam 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
W cdma nie będzie dużo inaczej, tylko smsa raczej nie będziebalbina1 pisze:znów dostałem smutnego smsa o przekroczeniu limitu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- balbina1
- Stały użytkownik forum
Wiem ale 3 Giga to nie 0,5 za tą samą kasę. Jednak ta cisza pachnie mi opóźnieniem z ich strony (żadnej reklamy, ani oficjalnych wiadomości).W cdma nie będzie dużo inaczej,
Pozdrawiam 

- darx667
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Też się zastanawiam dlaczego nie ma jeszcze żadnych reklam itp.Jednak ta cisza pachnie mi opóźnieniem z ich strony (żadnej reklamy, ani oficjalnych wiadomości).
Play LTE Unlimited + AirRouter HP + Huawei E3272s-153
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Teoretycznie zarówno sieć,jak i router obsługują SMS-ykrystianb pisze:tylko smsa raczej nie będzie

[ Dodano: 2008-11-30, 15:44 ]
Bo oferta nie jest jeszcze wprowadzona do sprzedaży - dopiero od jutra.Też się zastanawiam dlaczego nie ma jeszcze żadnych reklam itp.
[ Dodano: 2008-11-30, 15:46 ]
No i przede wszystkim po limicie 64 a nie 16 kbit/s - czyli znacznie szybciej od np.GPRSbalbina1 pisze:ale 3 Giga to nie 0,5 za tą samą kasę.

- balbina1
- Stały użytkownik forum
Tą prędkość to ja mam w edge w godzinach wczesno wieczornych przed limitemPatryk_ pisze:po limicie 64

Pozdrawiam 

A jaki ten CDMA będzie miał zasięg bo ''w mojej okolicy''to najbliżej powiat Piski i Girzycki a w Ełku to nie? 

- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie Ty jedenbalbina1 pisze:Tą prędkość to ja mam w edge w godzinach wczesno wieczornych przed limitem

[ Dodano: 2008-11-30, 16:12 ]
I pingi kilka razy niższe,co znacznie zwiększa realną prędkość lacza przy przeglądaniu WWW z drobną grafiką,etc.balbina1 pisze:A i prędkość 1 mega to w moim przypadku już komfort w porównaniu do edge w bc.

[ Dodano: 2008-11-30, 16:13 ]
Wszyscy liczymy,że mapka jutro się pojawi,albo chociaż spis działających stacji[email protected] pisze:A jaki ten CDMA będzie miał zasięg

-
- Stały użytkownik forum
A ja jeszcze korzystam z telefonu radiowego w nmt więc zastanawiam się kiedy zmigrują mnie do gsm żeby uruchomić cdma w Szczytnikach w Wlkp
tom_kas
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Na razie pasmo 450 jest podzielone pół na półtom_kas pisze:A ja jeszcze korzystam z telefonu radiowego w nmt więc zastanawiam się kiedy zmigrują mnie do gsm żeby uruchomić cdma

-
- Stały użytkownik forum
Czyli można korzystać z NMT i CDMA jednocześnie 

tom_kas
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Obecnie tak.tom_kas pisze:Czyli można korzystać z NMT i CDMA jednocześnie
Jednak NMT zniknie w najbliższym czasie.
-
- Stały użytkownik forum
Dzięki za informację.Kończy mi się umowa z Orange Free i bardzo liczę na ten CDMA
tom_kas
- balbina1
- Stały użytkownik forum
Jak większość korzystających z edge i tym podobnych. Zobaczymy jutro (mam nadziejętom_kas pisze:i bardzo liczę na ten CDMA

Pozdrawiam