jak przyspieszyc internet Netia 1mb
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
jak przyspieszyc internet Netia 1mb
Witam !!
Ostatnio mam problemy z Netia 1mb.. od jakiego tyg stronki wchodza po pare minut a o sciaganiu nie ma mowy !! (1godz i 30min sama instalke gg !!! i to przerywa za kazdym razem).
Poinformowalem wczoraj Netie o tym problemie i maja w 24godz skontaktowac sie ze mna jak to juz zrobia... Dzisiaj w nocy odlaczylem na pare godz. router i rano bylo juz cos lepiej....
Jakie mozna jeszcze sposoby uzyc aby internet dzialal szybciej ??
Uzywam go na takim sprzecie :
Celeron s487 1,8mhz
1gb ddr333
Ati x1650 512mb ram
dysk seagate 80gb
Ostatnio mam problemy z Netia 1mb.. od jakiego tyg stronki wchodza po pare minut a o sciaganiu nie ma mowy !! (1godz i 30min sama instalke gg !!! i to przerywa za kazdym razem).
Poinformowalem wczoraj Netie o tym problemie i maja w 24godz skontaktowac sie ze mna jak to juz zrobia... Dzisiaj w nocy odlaczylem na pare godz. router i rano bylo juz cos lepiej....
Jakie mozna jeszcze sposoby uzyc aby internet dzialal szybciej ??
Uzywam go na takim sprzecie :
Celeron s487 1,8mhz
1gb ddr333
Ati x1650 512mb ram
dysk seagate 80gb
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: jak przyspieszyc internet Netia 1mb
Montray, IMO to jednak problem techniczny połączenia.
Sprawdzałeś bez routera, prosto do kompa?
Sprawdzałeś bez routera, prosto do kompa?
-
- Użytkownik forum
Jo_gurt tzn ?? ten kabel od telefon do karty sieciowej ?? (chyba nie wejdzie) , mam jeszcze AP Black Box (moze nim tylko jak?).
Przepraszam ze nie odpisalem wczoraj ale poprostu to forum jest 1 ze stronek ktore nie wchodza i dluuuugo sie laduja na moim necie (juz nerwow nie mam do tego neta).
Pozdrawiam
Przepraszam ze nie odpisalem wczoraj ale poprostu to forum jest 1 ze stronek ktore nie wchodza i dluuuugo sie laduja na moim necie (juz nerwow nie mam do tego neta).
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Od telefonu? Umieściłeś wątek w dziale WiMAX, więc założyłem, że masz takiego neta.Montray pisze:ten kabel od telefon do karty sieciowej ??
W takim razie jakiego modemu używasz?
-
- Użytkownik forum
Uzywam :
PENTAGRAM CERBERUS P6311-07A
Pomozcie bo juz mnie nerwica na tego neta bierze... Mialem bezprz. internet od goscia z poblokowanym sciaganiem i mulacymi stronkami... wzialem netie zeby tego uniknac a mam jeszcze gorzej niz u tego kolesia !!!
HELP
ps: dzwonilem do Netii i w 24godz mieli cos z tym zrobic i sie skontaktowac jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nic
Predkosc pobierania :12kb/s to max i po chwili przerywa bo spada ponizej 500b/s. Stronki cos szybciej ale moze o 10 sek %%
Pozdrawiam
PENTAGRAM CERBERUS P6311-07A
Pomozcie bo juz mnie nerwica na tego neta bierze... Mialem bezprz. internet od goscia z poblokowanym sciaganiem i mulacymi stronkami... wzialem netie zeby tego uniknac a mam jeszcze gorzej niz u tego kolesia !!!
HELP
ps: dzwonilem do Netii i w 24godz mieli cos z tym zrobic i sie skontaktowac jak <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nic

Predkosc pobierania :12kb/s to max i po chwili przerywa bo spada ponizej 500b/s. Stronki cos szybciej ale moze o 10 sek %%
Pozdrawiam
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Montray, a nie masz np modemu na USB? Tak żeby przetestować czy to nie wina routera.
Czym/jak testujesz prędkość?
Jeśli masz więcej niż jednego kompa to sprawdź na każdym z nich z wyłączonymi w tym czasie innymi - czy dzieje się to samo?
Jeśli masz więcej niż jednego kompa to sprawdź na każdym z nich z wyłączonymi w tym czasie innymi - czy dzieje się to samo?
- wojteks
- *** Administrator ***
Rozumiem ze to jest na kablach TP SA?. Ustawienia dobre? VPI/VCI itp.? Co jest w statusie połączenia ADSL?Montray pisze:PENTAGRAM CERBERUS P6311-07A
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Nie mam modemu na USB ale jak cos to mam Black Boxa (jesli to cos da). Teraz jade tylko na 1 komputerze i nadal to samoJo_gurt pisze:Montray, a nie masz np modemu na USB? Tak żeby przetestować czy to nie wina routera.

A testuje predkosc sppedtest.pl ale nie zawsze mi sprawdzi bo sie zawiesza .... 1 mi sie tylko caly test wyswietlil.. tak samo sciaganie zaczyna potem zwis i error tak samo z tymi testami...
Tak na lini TP , ustawienia sa chyba dobre bo przez 3 tyg bylo wszystko super od 2 tyg tak sie porobilo, W statusie ADSL gdzie to sprawdzic ??wojteks pisze:Rozumiem ze to jest na kablach TP SA?. Ustawienia dobre? VPI/VCI itp.? Co jest w statusie połączenia ADSL?Montray pisze:PENTAGRAM CERBERUS P6311-07A
Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie moim tematem.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To chyba tu jest problem. U mnie też było wszystko ok z linią TP a tu nagle kiszka. Coś TP ma problemy ostatnio. Zasugeruj to Netii.Montray pisze:Tak na lini TP
- wojteks
- *** Administrator ***
Zaloguj się na router i powinien być gdzieś panel "status" (device info albo coś podobnego)Montray pisze:W statusie ADSL gdzie to sprawdzic ??
Nie pomagam na PW!
-
- Użytkownik forum
Witam ponownie !!!
Niestety do tego czasu nic sie nie zmienilo
Juz nie mam sil do tego internetu...
Sciaganie nie dziala, youtube nie dziala (nie ogladne zadnego filmiku), strony jak na modemie wchodza ehh....
Mieli to rozwiazac do 31 grudnia 2008 i nie zrobili , dzwonilem dzisiaj i mowia ze renowacja serwera czy jakos tak i ze pod koniec marca ma byc juz ok !!!!!!
Moge jakos żądac zmniejszenia kosztow za internet ?? bo ten co mam to jakbym na modemie siedzial !!! a lacze jakie wzialem w umowie to 1mb !!!
Niestety do tego czasu nic sie nie zmienilo

Sciaganie nie dziala, youtube nie dziala (nie ogladne zadnego filmiku), strony jak na modemie wchodza ehh....
Mieli to rozwiazac do 31 grudnia 2008 i nie zrobili , dzwonilem dzisiaj i mowia ze renowacja serwera czy jakos tak i ze pod koniec marca ma byc juz ok !!!!!!
Moge jakos żądac zmniejszenia kosztow za internet ?? bo ten co mam to jakbym na modemie siedzial !!! a lacze jakie wzialem w umowie to 1mb !!!
Ostatnio zmieniony 2009-01-13, 12:31 przez Montray, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Montray, niestety z tego co się orientuję to rekompensaty w postaci zmniejszonego abonamentu można żądać tylko jeśli dostęp do internetu jest całkowicie odcięty.
Nie do końca. Wziąłeś do 1Mbit.Montray pisze:a lacze jakie wzialem w umowie to 1mb !!!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Gdzieś miałem zastępcze hasło do Netii, ale muszę poszukać.