Prawo ma, i to nawet bardzo sprawnie. Jeden "drobny" warunek: tylko jak jest dobrze zrobiona.wojteks pisze:jeżeli to neostrada 6Mbps podzielona na 30 userów to nie ma prawa działać dobrze.
Prędkość internetowa jest bardzo niska
Moderator: Moderatorzy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Prędkość internetowa jest bardzo niska
-
- Początkujący użytkownik forum
Nie to nie neostrada))a dostawce zmieniłam w czerwcu z jeszcze bardziej kiepskiego na obecnego, innej możliwości zmian już nie mam. Jedyne co mi pozostaje to darcie kotów z obecnym. Dziękuje za pomoc i zainteresowanie a wszczególności "wojteks" ukłon w twoją stronę.
- wojteks
- *** Administrator ***
To ja jeszcze takiej nie widziałem, rozumiem pakiety 256 kbps no może 512 kbps na usera ale nie 1Mbps.Jo_gurt pisze:tylko jak jest dobrze zrobiona.
To szkoda że nie ma rozsądnej konkurencji. Dzwoń/upominaj się o to za co płacisz. Niech przyjdą ze swoim kompem i pokażą że jest tyle ile ma być (za ile płacisz). Jeżeli nie ma tyle za ile płacisz to niech naprawiają do skutku (ale pewnie w umowie jest "do 1Mbps" więc nawet 200kbps jest dobre.annamaria pisze:innej możliwości zmian już nie mam. Jedyne co mi pozostaje to darcie kotów z obecnym
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zakładając ratio 1:8 to można by na 6Mbit sprzedać i 48 pakietów. A to nie jest jakieś dziwne czy niespotykane ratio. Kwestia odpowiedniej konfiguracji. Jednak to prawda, że w amatorskich sieciach nie uświadczy się skutecznego traffic shapingu.wojteks pisze:rozumiem pakiety 256 kbps no może 512 kbps na usera ale nie 1Mbps.
-
- Początkujący użytkownik forum
W umowie nie jest do tylko jasno 1Mbps- bede cisnąć i upominać mojego dostawcę.W tym tygodniu ma się u mnie zjawić ktoś właśnie z komputerem aby sprawdzić prędkość. Ale dziś po kilku telefonach i w piątek prędkość wyraznie się poprawiła download: 510 kbps-upload: 246 kbps.....
- wojteks
- *** Administrator ***
Czyli już połowa jestannamaria pisze:Ale dziś po kilku telefonach i w piątek prędkość wyraznie się poprawiła download: 510 kbps-upload: 246 kbps.....

Nie pomagam na PW!