Witam,
Dzisiaj postanowilem zrobic siec Wifi w domu. Kupilem router D-link dir-300. Mam w domu 2 laptopy. Po skonfigurowaniu wszystkiego na jednym lapku na Wifi mam tyle co na kablu czyli 11Mbit. Na drugim przez wifi spada mi do 3mbit.
Laptop na ktorym chodzi gorzej to Toshiba A200 a karta bezprzewodowa to Intel Wireless Wifi Link 4965AGN.
Liczbe kanalow mam ustawiona na 11, jakos sygnalu bardzo dobra lub znakomita. W czym moze byc problem? Czy moja karta nie moze wycoagnac wiecej? Na tym lapku co dziala dobrze jest inna karta Atheros.
Pozdrawiam
niepelne lacze na wifi
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: niepelne lacze na wifi
lucano1, na początek sprawdź ustawienia zarządzania energią dla intela. Możliwe, że z oszczędności się spowalnia.
- wojteks
- *** Administrator ***
A czym to mierzysz? czy chodzi Ci o prędkość połączania WiFi (Laptop -AP)?lucano1 pisze:jednym lapku na Wifi mam tyle co na kablu czyli 11Mbit
Bo 11Mb/s to prędkość połączenia karta-AP w standardzie "b"
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
wojteks, mi się wydaje, że te 11Mbit to prędkość jego neta. Tzn tak to zrozumiałem.
-
- Początkujący użytkownik forum
Wszystkie zarzadzania energia mam wylaczone i ustawione na maksymalna wydajnosc karty wiec to nie to. A lacze mam 11 Mbitowe i sprawdzam np speed testem.