Jestem nieszczęśliwym posiadaczem łącza firmy orange. Wraz z podpisaniem umowy (ok 9 miesięcy temu) dostałem kartę GC85 i miłe początki. Łącze było
wykożystywane
na terenie Bielska-Białej (woj.śląskie) oraz Nowego Sącza (woj. małopolskie). W pierwszej lokalizacji, już wtedy pokrytej w/g operatora zasięgiem EDGE net przez pierwsze trzy miesiące chodził nieźle (w granicach 90 - 140 kbps) - teren Nowego Sącza (10-60 kbps). Ok. trzy miesiące temu połączenie przestało się do czegokolwiek nadawać - jak się okazało po zadzwonieniu do BOKu - blokada za przekroczenie limitu - ale powiedzieli że zdejmą i w sumie zdjęli lecz od ponad
dwuch
miesięcy prędkość nie przekroczyła 20 kbps - w obu lokalizacjach Niefortunnie jest to jedyne moje połączenie do internetu -
wykożystywane
w pracy, do nauki jak i zadań prywatnych(poczta, www) i za cenę 120 zł miesięcznie jest bardzo frustrujące.Kierując się wskazówkami odszukanymi na forum dokonałem upgrade'u oprogramowania wewnętrznego karty, sprawdziłem właśne ustawienia TCP/IP oraz metryczki karty itd. lecz bez rezultatu.
Czy ktoś z Was, starych wyjadaczy
Pozdrawiam wszystkich i serdecznie dziękuję za pomoc!
Szymon