Też o tym myślimy. Chociaż trochę w innej formie ale to się okaże już niedługo.Khalbar pisze:Może czas najwyższy wyprowadzić CDMA orange z newsów i wsadzić go do działu z cdma
EDIT:
I jest nowe sub-forum specjalnie do tego

Moderator: Moderatorzy
Też o tym myślimy. Chociaż trochę w innej formie ale to się okaże już niedługo.Khalbar pisze:Może czas najwyższy wyprowadzić CDMA orange z newsów i wsadzić go do działu z cdma
Teoretycznie to możliwe ale w praktyce pewnie operator na to nie pójdzie. Karta SIM z cdma450 musiałaby być również aktywna w sieci GSM/3G operatora (albo musiałoby być coś w rodzaju roamingu) a na obecną chwilę nie ma nawet mobilnego CDMA450.Darecky pisze:zy będę mógł korzystać i z CDMA na ich urządzeniu i z HSPA na moim po przelożeniu karty...
wojteks pisze:Anteny wyglądają tak:
http://www.dipol.com.pl/eshop/items.php ... &group=979
Czyli niby by dało radę.Do obsługi oferty, dedykujemy specjalną kartę SIM/R-UIM. Posiada ona dwa profile GSM i CDMA, które umożliwiają klientowi zalogowanie się do obu sieci.
Ja myślę że wszystko ''rozbija''się o ekonomie! Dlaczego dla orange miało by się opłacać abym w tej chwili przeszedł na CDMA jeżeli teraz płace im 120zł-to tak samo jak nie można zmienić premium na standard.Trzeba czekać końca umowy , albo korzystać z dwóch usług jednocześnie!PS: nie można też na razie przedlużyć Orange Free do Freedoma Pro.
Nie mówcie,że mam czekać do końca umowyDarecky pisze: PS: nie można też na razie przedlużyć Orange Free do Freedoma Pro.
Nie, nazywa się tylko tak samo bo ma 10 elementów ale ma inne wymiary. Anteny na 900 MHz nie są zamienne z antenami na 450MHz. Nie zniszczy się modemu ale nie będzie antena miała zysku.tracer.on pisze:czy to jest taka sama antena jak na 900 MHz którą mam do Edga ??
To nie jest pewne, zależy od przyczyny z jakiej nie masz sygnału (np. jesteś za górą to antena nie pomoże chyba że ją wyżej góry zamontujesz).tracer.on pisze:czy będąc poza zasięgiem CDMA mogę przy pomocy anteny złapać sygnał??
To tylko możliwość (funkcjonalność) karty SIM a czy taka usługa będzie to zależy od operatora i nikogo więcej. Na dziś takiej usługi nie ma.Darecky pisze:Czyli niby by dało radę.
Tak i nie bo Darecky chce przedłużyć umowę po zakończeniu promocji (tak zrozumiałem z jego poprzednich postów) więc to nie ekonomia raczej a po prostu na obecną chwilę polityka operatora.onimusza666 pisze:Ja myślę że wszystko ''rozbija''się o ekonomie!
W Orange Freedom można zwiększać pakiety ale nie można zmniejszyć poniżej początkowego i tu jest ekonomia bo przyznali ulgi na modem czy co tam jeszcze więc chcą to odrobić w założonym czasie.onimusza666 pisze:płace im 120zł-to tak samo jak nie można zmienić premium na standard
Czyli dokładnie poczekasz do końca umowy (promocji) w jakiej nabyłeś Orange Free.darx667 pisze:Ostatnio jak dzwoniłem to powiedzieli mi ,że będę mógł przejść jak skończy się promocja.
EDGE to nakładka na sieć GSM (przy 900MHz) i DCS przy 1800MHz, ograniczenia wynikają ze sposobu działania sieci GSM/DCS (szczeliny czasowe i modulacja).onimusza666 pisze:Jak to jest że EDGE będąc na częstotliwości wyższej od CDMA oferuje wolniejszy transfer?
Częstotliwość ma się nijak do transferu (oczywiście w granicach pasma używanego obecnie w radiokomunikacji lądowej,bo np.VLF czy ELF to zupełnie inna bajka)onimusza666 pisze:Jak to jest że EDGE będąc na częstotliwości wyższej od CDMA oferuje wolniejszy transfer?
Zrobilem, jest lepiej, ale dalej czasem sie wiesza gdzie tylko reset pomagawojteks pisze:[...]
A zrobiłeś to?
Link masz przeciez na tej stronie - nie wkleilem tu obrazka tylko link, ktory sam sie wyswietlabalbina1 pisze:3DroN -Daj link do tej mapki.
Nie wiem czy to najlepszy pomysł, to też nie są jakieś super routery... A do tego słyną ze swojej antykompatybilności z czym kolwiek co sie nazywa inaczej niż dlink... Powiem, że przez chwile "korzystałem" z 524+ połączenie sie rwało i zawieszało co chwile... (w kompie mam intela 2200b/g)3DroN pisze:Ale bedzie nowy D-Link
To raczej NMT jeszcze a nie CDMA.lubczyk pisze:Nie wiem czy to ma znaczenie ale wszystkie anteny z punktów Lotto są właśnie skierowane w ten maszt antenowy.
Bo na tym maszcie znajduje się RBS sieci Lottolubczyk pisze:Nie wiem czy to ma znaczenie ale wszystkie anteny z punktów Lotto są właśnie skierowane w ten maszt antenowy.
Nie wszystkie i nie wszędzie.Wedle mnie nie widac tam anten NMT - one maja taki czopkowaty ksztalt
Słabe zdjęcia,ale musi tam być - to jedyna baza Orange na Lubliniec i bezpośrednie okolice (chyba,że gdzieś na wioskach okolicznych na maszcie GSM coś powiesili,albo na obiektach Emitela w Koszęcinie.)lubczyk pisze:A czy wg. was na tym bts jest też CDMA ?
To nowo budowana wieża,czy istniejąca już od jakiegoś czasu ?luckd pisze:Do wieży gsm koło mnie (mała wieś) ciągną ziemią kabel, czy to może być internet pod CDMA?
A ten wątek dokładnie przejrzał ?dawideq pisze:to będzie miało zasięg lepszy czy gorszy od pasma gsm??
Wieża działa już od ponad 10 lat, są na niej nadajniki orange i plusa a jest oddalona od mojego domu ok 800m. Pozostaje więc czekać aż uruchomią CDMA.Patryk_ pisze:To nowo budowana wieża,czy istniejąca już od jakiegoś czasu ?
Nie mają wyjścia, usługa w sprzedażygajorek1977 pisze:dziwo coś już wiedzą o cdma
Ojj... od 1grudnia '08gajorek1977 pisze:a miało być uruchomione w drugiej połowie 2009