Witam otóż mam problem tego typu iż router zmienil mi ip z zewnetrznego na wewnetrzne to jest, w mojej kablówce mialem przydzielony adres zewnetrzny ip do czasu gdy podlaczylem powyższy router ktory to zmienil moje ip na wewnetrzne chcialbym powrocic do poprzedniego ip, czy gdzies w opcjach mozna to przestawic Dodam ze gdy odlacze router wraca stare zewnetrzne ip i nie ma zadnych problemów
Moj firmware 1.03
Router ten mial dzialac jako rozdzielacz neta pomiedzy laptopa wifi i kablowo do komputera stacjonarnego internet dziala wporządku ale na komputerze stacjonarnym przydzielilo mi ip z zewnetrznej puli, co mi jest zbedne a niezbedne to zewnetrzne.
Aha jeszcze jedno gdy przypisze adres MAC karty sieciowej w opcjach tego routera wraca zewnetrzne ip, jednak nie dzialaja programy typu dc++ klienty torrenta w moim wypadku azureus no i emule
Prosze o pomoc.
Z góry dzieki.
Router D-Link Dir-300 problem
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: Router D-Link Dir-300 problem
Trzeba przekierować odpowiednie porty z WAN routera na konkretne komputery w sieci.Jordan pisze:MAC karty sieciowej w opcjach tego routera wraca zewnetrzne ip, jednak nie dzialaja programy typu dc++ klienty torrenta w moim wypadku azureus no i emule
Przeszukaj forum, jest to wielokrotnie opisane.
Nazwa angielska to "Port forwarding" lub podobnie, zależy od producenta, czasami zakładka "serwers". Jeżeli to ma być na PC to możesz ustawić DMZ na IP PCta i wtedy będzie miał IP wewnętrzne a widział wszystkie porty jakby miał IP zewnętrzne.
Nie pomagam na PW!