Linksys WAG200G wi-fi Vista
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Linksys WAG200G wi-fi Vista
Mam router taki jak w tytule podałem i chce przez wi-fi połączyć go z laptopem, na którym zainstalowana jest Vista. Czy może ktoś pomóc??
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Linksys WAG200G wi-fi Vista
A w czym problem?
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Konfiguracja prawie niczym nie różni się od tej na XP. W czym zatem problem?tomek23717 pisze:chce przez wi-fi połączyć go z laptopem, na którym zainstalowana jest Vista
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja właśnie na Viście i WAG200G pracuje i niema problemów.
Musisz dokładniej tomek23717 napisać o co chodzi.
Musisz dokładniej tomek23717 napisać o co chodzi.

-
Problem z Wifi
Witam
Mam problem z Linksysem WAG200G. Otórz nie mogę korzystać w domu z sieci WIfi ona poprostu nie działa.Gdy podłącze laptopa (z vistą) kablem do linksysa to wszystko działa fantastyczni, jednak gdy odłącze kabel <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie mam dotepu do siecei mimo że w laptopie karta Wfi jest włączona, i znajduje bardzo mocny sygnał z routera, połaczenie oczywiście tez jest skonfigurowane. Czy mógłby ktoś poradzić mi co mogę zrobić w tej sprawie?Bo juz skończyły mi sie pomysły. W ustawieniach routera SSID jest rozsyłane, Via lan..jest dostepne nie za bardzo wiem co jeszcze moze byc tego przyczyną. Prosze o pomoc.
Mam problem z Linksysem WAG200G. Otórz nie mogę korzystać w domu z sieci WIfi ona poprostu nie działa.Gdy podłącze laptopa (z vistą) kablem do linksysa to wszystko działa fantastyczni, jednak gdy odłącze kabel <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> nie mam dotepu do siecei mimo że w laptopie karta Wfi jest włączona, i znajduje bardzo mocny sygnał z routera, połaczenie oczywiście tez jest skonfigurowane. Czy mógłby ktoś poradzić mi co mogę zrobić w tej sprawie?Bo juz skończyły mi sie pomysły. W ustawieniach routera SSID jest rozsyłane, Via lan..jest dostepne nie za bardzo wiem co jeszcze moze byc tego przyczyną. Prosze o pomoc.
- wojteks
- *** Administrator ***
Równocześnie przez kabel i WiFi nie będzie działać. Sprawdź po WiFi (daj napraw) jak wyłączysz kartę kablową (masz konfiguracje automatyczną czy IP wpisywane ręcznie?)
Nie pomagam na PW!
-
IP mam ustawione na "automatycznie". Wiem że nie będzie działało w jednym czasi Wifi oraz kabel. Jak odłaczyłem kabel wlaczyłem Wifi i dałem napraw to pojawil sie komunikat ze zabezpieczenia na tym komputerze nie sa zgodne z zabezpieczeniami sieci bezprzewodowej. Dalej jestem w martwym pukncie prosze o pomoc. Nie mam zadeklarowanych adresów Mac moze tutaj tkwi peoblem jak sądzicie?
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy możesz na testy usunąć szyfrowanie WiFi?severino pisze:Dalej jestem w martwym pukncie prosze o pomoc.
Jeżeli vista zadziała to włącz na próbę szyfrowanie WPA-PSK, skasuj połączenie, wyszukaj ponownie i jak vista zapyta o hasło to wpisz takie jak ustawiłeś w routerze
Czy masz SP1 do Visty?
Nie pomagam na PW!
-
Witam zrobiłem taj jak mówiłeś tzn ustawiłem w zakładce zabezpieczenia sieci nastepujace funkcje: typ zabezpieczeń: bez uwierzytelniania- otwarte. oraz typ szyfrowania : brak i wtedy Wifi działa internet śmiga, jednak gdy dam jakiekolwiek zabezpieczenia to już niestety nie mam netu. a stworzenie w domu nie zabezpieczonej sieci to czysta głupota. Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
- wojteks
- *** Administrator ***
W routerze zmień SSID, ustaw WPA-PSK, wpisz jakieś hasło.severino pisze:Może ktoś wie dlaczego tak się dzieje?
W Windows wyszukaj nową sieć (nowe SSID) i windows powinien zapytać Cię o hasło, wpisz poprawnie takie jak ustawiłeś w routerze i powinno działać.
Nie odpowiedziałaś czy masz SP1 do Visty.
Nie pomagam na PW!
-
Zrobiłem tak jak radziłeś i działa dzieki za pomoc:). z tą tylko różnicą ustawiłem szyfrowanie TKIP bo nie wiedziec czemu nie mialem dostepnego szyfrowania o którym pisałeś. Nie pisałem o SP1 do Visty bo nie za bardzo wiem co to jest i do czego służy.
- wojteks
- *** Administrator ***
To Service Pack 1 czyli Microsoftowy zestaw uaktualnień Visty.severino pisze:Nie pisałem o SP1 do Visty bo nie za bardzo wiem co to jest i do czego służy.
Jak działa to OK.
Nie pomagam na PW!
-
nie instalowałem SP