czy to się opłaca?
Moderator: Moderatorzy
czy to się opłaca?
Mam do btsa może 1km i na samej karcie mam różne transfery od 1kb do 160kb i zastanawim się czy kupić sobie takie cacko http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71870542 czy może coś innego! A może lepiej już nie bedzie. Proszę o rady!
Re: czy to się opłaca?
Spoko!
Ja kupiłem taką antene.Niby pisze 5-7dB ale nie widać tego w "kreskach".Natomiast widać w zasięgu.Tzn jak miałem niby 3 kreski zasięgu to sie łączył i nie łączył.Po zainstlowaniu anteny połączenie zawsze stabilne pomimo 3-4kresek zasięgu,żadnego zrywania sesji.
POLECAM
Zaznaczam,że nic z tą firmą/sklepem/sprzedawcą mnie nie łączy.Po prostu do nich zadzwoniłem,uzyskałem info i...kupiłem z klauzulą,że jak nie zadziała mogę zwrócić.A to godne pochwały.
Pzdr
Jaro
Ja kupiłem taką antene.Niby pisze 5-7dB ale nie widać tego w "kreskach".Natomiast widać w zasięgu.Tzn jak miałem niby 3 kreski zasięgu to sie łączył i nie łączył.Po zainstlowaniu anteny połączenie zawsze stabilne pomimo 3-4kresek zasięgu,żadnego zrywania sesji.
POLECAM
Zaznaczam,że nic z tą firmą/sklepem/sprzedawcą mnie nie łączy.Po prostu do nich zadzwoniłem,uzyskałem info i...kupiłem z klauzulą,że jak nie zadziała mogę zwrócić.A to godne pochwały.
Pzdr
Jaro

a mógłbyś napisać jakie masz transfery np: przy siąganiu pliku, przy otwieraniu stron! jeżeli nie wiesz jak tao sprawdzić to przeglądarka oera ma wbudowany pasek stanu który pokazuje rzeczysiste prędkości! Ach i na menadźeże jeką pokazuje ci prędkość? Dzięki za info poprostu potrzebuję to dal pewności czy aby pójdzie mi szybciej net!
Max transfer przy ściąganiu plików osiągnąłem 180kbps.Strony otwierają sie w miarę szybko.Porównując do neta którego mam w domu(kabel-768kbps) to nie jest źle.Przypomina czasy modemu telefonicznego w TPSA z lat 97-99
.Jeżeli myślisz o graniu w sieci to chyba się nie da lub zależy to od gier.Ja do tej pory nie mogę pogadać przez Skype'a.
Download ok ale Upload mam cienki.
Pzdr
Jaro

Download ok ale Upload mam cienki.

Pzdr
Jaro
Ja pisałem o modemie dla linii analogowej.Nr wdzwaniany 0202122(chyba).Tam prędkości były z rzędu 56-128kbps, więc to samo co GPRS(prawie).O lini ISDN można było sobie pomażyć.Przypominam ,że to lata 1995-99.A dodam,że ISDN wchodził ale w dużych miastach, wtedy była wymiana central na cyfrowe.
Pzdr
Jaro
Pzdr
Jaro
0202122 max 46kbps - i to tylko na liniach mieskich wieskie linie max 36kbps.Jaro pisze:Ja pisałem o modemie dla linii analogowej.Nr wdzwaniany 0202122(chyba).Tam prędkości były z rzędu 56-128kbps, więc to samo co GPRS(prawie).O lini ISDN można było sobie pomażyć.Przypominam ,że to lata 1995-99.A dodam,że ISDN wchodził ale w dużych miastach, wtedy była wymiana central na cyfrowe.
Pzdr
Jaro
- wracając do tematu to antena ok mam taką (podobną), ale dużo leprze wyniki osiąqnełem używając tej anteny: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71203592
oczywiście nic nie mam wspólneqo z tą aukcją

Zgadzam sie co do anteny kierunkowej i neta w domu.
Ja posiadam w domu kabel i własną sieć WLAN po mieszkaniu, a GC89 wykorzystuje jako karte Wi-Fi w domku i jako mobilny internet Orange poza domem.Więc jak sobie wyobrażasz moje
wyciągniecie lapka w pracy i podłączenie tej anteny
?
Dlatego kupiłem dookólną ,niby z 5-7dB zysku i ona mi wystarcza całkowicie.Wszystko mi śmiga aż miło.
Pzdr
Jaro
Ja posiadam w domu kabel i własną sieć WLAN po mieszkaniu, a GC89 wykorzystuje jako karte Wi-Fi w domku i jako mobilny internet Orange poza domem.Więc jak sobie wyobrażasz moje

Dlatego kupiłem dookólną ,niby z 5-7dB zysku i ona mi wystarcza całkowicie.Wszystko mi śmiga aż miło.

Pzdr
Jaro