Witam wszystkich. Kupiłem jakiś czas temu kompa z MediaMarkt i wsadzilem tam karte na PCI żeby można było wsadzić PCIMCIA czyli m.in. Iplusa. Zanim jeszcze miałem stacjonarny, z Iplusa korzystałem na Laptopie HP 530 + Vista Basic i wszystko było ok. Na tym kompie zainstalowałem też Viste tylko że Ultimate wsadzilem ten adapter wykrył go jako Plug&play zainstalowałem sterowniki Iplusa, później podmiana tych sterowników, wsadzam karte iplusa włącza się , prosi o PIN jest zasięg ale gdy tylko daje połącz to komp się wiesza. Po dłuższych zmaganiach zainstalowałem Stery Huaweia Mobile Partner, było to samo tylko że zamiast wieszania się wyskakiwał błąd: Redial, komputer zdalny nie odpowiedzał:/ troche mnie to drażni, wziąłem od Taty blueconnect i karta Option Globe...nie pamietam:) i było to samo widział modem, zasięg był, dawałem połącz, łączył, łączył....łączył....i nie mógł połączyć. Zainstalowałem poźniej Viste 64 i sterowniki pod 64 i to samo...
Ma ktoś jakiś pomysł?
Tu zamieszczam konfiguracje mojego kompa:
Proc: E2200 2,2 GHz
Ram: 2GB
Dysk: 250 GB
Grafika: Radek HD2600XT
Zasilacz: Foxconn 350W
System: Vista ultimate 64bit - SP1(zapomniałem dodać że instalacja SP1 nie pomogła...

)
Vista wykrywa adater jako gniazdo Kart PCIMCIA więc niby jest ok
Adapter:
GEMBRID Pci adapter for PCMCIA Cards
Support both 16bit(PCMCIA 2.1/JeIDA4.2)and 32-bit (CardBus) PCMCIA cards
Support Type I/II/III CardBus/PCMCIA cards
Modem: Huawei E630 po upgrade do 7,2
Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
![:]](./images/smilies/splash.gif)
...Oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba....