Pozwole sobie zaznaczyć, że przejrzałem większą część tematów tyczących się połączeń przez GPRS/EDGE itp. jednakże brakuje mi takiego poranik "step by step" dla ludzi którzy komputer widują tylko przez szybę

pozdrawiam!
Moderator: Moderatorzy
Oczywiście kity Ci wciskał. W tej chwili nie ma takiego rozróżnieina na technologie, a tylko na ilość danych, jakie można ściągnąć bez narażania się na obcinanie transferu. On tak mówi, ponieważ lepiej mu zapłacą jak weźmiesz abo za 120zł, a nie za 60zł.liet pisze:Czy prędkość połączenia przy abonamecie = 60 zł jest zależna od wykorzystywanego modemu? Pracownik salonu usilnie przekonywał mnie, że niższy abonamet pozwoli mi na korzystanie wyłącznie z GPRSu.
Chyba się nie zrozumieliśmy... Mam zamiar podpisać roczną umowę z Orange na bezprzewodowy dostęp do internetu, a telefon ma mi służyć za modem. Gdyby w takim przypadku za dostęp byłaby naliczana opłata jak za zwykłe połączenie nie sądze żeby ktokolwiek z tego korzystał..."Może Pan, ale będzie naliczana opłata jak za rozmowę, czyli za każdą minutę połączenia".
liet pisze:Pracownik salonu usilnie przekonywał mnie, że niższy abonamet pozwoli mi na korzystanie wyłącznie z GPRS
Bynajmniej nie zrozumieliśmy się. To był tylko mój przykład jak nie zorientowani mogą być pracownicy salonów.liet pisze:Chyba się nie zrozumieliśmy..."Może Pan, ale będzie naliczana opłata jak za rozmowę, czyli za każdą minutę połączenia".
Ha, ha, dzięki, sam muszę poprawić.niq pisze: Podpowiem: "zorientowani".
Jak się poprawia, to źle, jak się nie poprawia też źle.niq pisze:A tak przy okazji uwaga do moderatora... Jak już ktoś zaznaczył byka w wypowiedzi Enzo to niech chociaż poprawi, żeby każdy wiedział jak ma być. Podpowiem: "zorientowani".