[NEWS] Wyższe prędkości w Play i internet z notebookiem!

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
AdiosAmigos

[NEWS] Wyższe prędkości w Play i internet z notebookiem!

Post autor: AdiosAmigos »

W przyszłym roku komórkowa sieć Play planuje wprowadzić kilka nowości do swojej internetowej oferty. Jedną z nich będą nowe, wyższe prędkości w usłudze Play Online.
Komórkowa sieć Play w pierwszym kwartale 2009 roku planuje wprowadzić do swojej oferty wyższe prędkości mobilnego Internetu w ramach usługi Play Online, ale za wyższą ce­nę. Także w ciągu trzech pierwszym miesięcy przyszłego roku, w ofercie Play - podobnie jak u konkurencji - powinien pojawić się Internet z netbookiem, czyli małym lap­topem.
Źródło: media2.pl

ciekawy news dla uzytkowników internetu Play, juz nie moge sie doczekac tej wyższej prędkości, ciekawe ile?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: [NEWS] Wyższe prędkości w Play i internet z notebookiem!

Post autor: ja.michal »

Pewnie do 1.8. :] Oferta z notkiem może być ciekawa. :cfaniak:
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Boras »

AdiosAmigos, znając życie to pewnie wyższe prędkości będą dla nowych klientów;). Ciekawe czy będzie można zmienić abonament na ten z wyższą prędkością.
temp333
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: temp333 »

Prawde mówiąc ten 1Mbps jest dla mnie zupełnie wystarczający. Ważne, że mam wysoki limit transferu, a jakby się dało to bym wział nawet i 512kbps z jeszcze większym limitem :)
AdiosAmigos

Mi to 2mbps by się czasem przydało.. taki juz dziwny jestem, 1mbps w zupełności mi wystrcza i nie wybrzydzam w ogóle.

[ Dodano: 2008-12-17, 19:15 ]
Boras pisze:AdiosAmigos, znając życie to pewnie wyższe prędkości będą dla nowych klientów;). Ciekawe czy będzie można zmienić abonament na ten z wyższą prędkością.
Boras, widze że jestes z Torunia :) Jak ci śmiga Iplus w porównaniu do Playa w Torontto i w jakiej częsci miasta?
Ostatnio zmieniony 2008-12-17, 18:12 przez AdiosAmigos, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

Post autor: Blido »

Ciekawe, czy prędkości po limicie także zwiekszą. Gdyby tak dali 64kb/s po limicie jak w OFPro, to nie miałbym już żadnych watpliwości co wybrać kiedy skończy mi się umowa z Erą :D
AdiosAmigos

Mi właśnie skończł się limit i mam na speedtescie wychodzi ok 200kbps, czy to nie za dużo? :D
kurcze pomyliło mi się, Playa mam od 20 listopda a myślałem ze 15.. no pomyślalem ze szkoda bedzie 1,5 gb które jeszcze 3 dni temu miałem, ściągnąlem sobie film ;]
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

AdiosAmigos pisze:Mi właśnie skończł się limit i mam na speedtescie wychodzi ok 200kbps, czy to nie za dużo?
Masz na myśli speedtest.net czy speedtest.pl? Bo ten drugi różne przedziwne wyniki pokazuje, nie ma co sobie zawracać głowy tym chłamem.
AdiosAmigos

Blido pisze:Masz na myśli speedtest.net czy speedtest.pl
Oby dwa są od Ookla net metrics :) Jednak limit się nie skończył (co jest bardzo dziwne bo na play24 mam juz dobre 50200 mb) a prędkość taka małą mi wyszła bo zmieniłem pokój i mialem 10% zasięgu;p
Ale co z tym limitem? :D
Awatar użytkownika
Blido
Guru bezprzewodowy

AdiosAmigos pisze:Oby dwa są od Ookla net metrics
Ale tylko na speedtest.net można wybrać konkretny serwer. Na speedtest.pl jest dobierany automatycznie i najwyraźniej nie jest to najlepsze rozwiązanie.
Boras
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: Boras »

AdiosAmigos, porównując Iplusa do Playa w części miasta w której najczęściej przebywam w Toruniu ( Bydgoskie i Rubinkowo) to Play działa na pełnych obrotach z reguły, pełna szybkość, nie licząc tego, że czasami w weekend prędkości jednak zwalniają. Z Plusem miałem tak, że mało kiedy przekraczałem prędkość 1000 kb/s. Zasięg w HSDPA w Plusie miałem prawie zawsze ale nie był to nigdy silny sygnał. Generalnie jeśli chodzi o Toruń to Play działa przynajmniej mi o wiele lepiej. Teraz jak zasięg jest w Solcu i Aleksandrowie to już prawie nie korzystam z pakietów Plusowych, tak mi Play podpasował. A u Ciebie jak śmiga?
ODPOWIEDZ