Przelogowywanie
Moderator: Moderatorzy
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Przelogowywanie
Pomóżcie.Mam jak w podpisie.Mieszkam na skraju zasięgu kilku nadajników i czesto modem sie loguje w innym z nich.Czy można to jakoś ustawić.Mam antenę dookólną.Pobieranie skacze jak zając na miedzy.A wysyłanie maili to już naprawde nie lada wyzwanie.Takie mniejsze do 300 kb to pestka ale dołożyć to tego jakiś załącznik powyżej 1 MB zaczynają się problemy. 

- Tomekłódź
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Przelogowywanie
Jak możesz wybierz konkretną częstotliwość może któryś nadajnik jest tylko na jadną.
- Jaco
Jak wybrac ta czestotliwosc na modemie option globe trotter combo
-
- Mistrz bezprzewodowy
"Szukajcie a znajdziecie"Jaco pisze:Jak wybrac ta czestotliwosc na modemie option globe trotter combo
Ustawianie częstotliwości działania modemu za pomocą komend AT
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Szadzik, łącznie zmieniany 1 raz.
Back to the Future 

- Jaco
Fajnie ale nic z tego nie kumam.Gdy klikne prawym przciskiem myszy na ikone GTMM to są ustawienia Band selection Available bands ale nie mogę nic wybrać.Są to pola wyszarzone i nie reaguje na klikanie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Spróbuj skorzystać z tego co napisał @kemott1 w poście o ustawianiu częstotliwości. Link do tego posta już Ci podałem wyżej.Jaco pisze:Fajnie ale nic z tego nie kumam.Gdy klikne prawym przciskiem myszy na ikone GTMM to są ustawienia Band selection Available bands ale nie mogę nic wybrać.Są to pola wyszarzone i nie reaguje na klikanie.
Back to the Future 

-
- Użytkownik forum
chyba lepiej bylo kupic antene
kierunkowo
bo z tego co wynika mieszkasz w mały miasteczku i pewno jest niskie zabudowanie to bez problemu antenka bys namierzyl nadajnik i po klopocie