SE GC89 & iPlus
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
SE GC89 & iPlus
Posiadam laptopa i kartę GC89. Wszystko przebiega sprawnie, instaluję soft, później kartę. Wykrywa wszystko OK. Jednak po ponownym uruchomieniu nie odpala się SE Wireless Manager. Po kliknięciu na ikonę także nic się nie dzieje. Sprawdziłem też na Win XP, dokładnie to samo. Karta WLAN działa poprawnie pod Windowsami.
Niestety iPlus nie obsługuje tej karty w wersji 2.0 (nie mam opcji jej wyboru podczas instalacji).
Czy ktoś ma jakieś pomysły?
Pozdrawiam, Paweł
Niestety iPlus nie obsługuje tej karty w wersji 2.0 (nie mam opcji jej wyboru podczas instalacji).
Czy ktoś ma jakieś pomysły?
Pozdrawiam, Paweł
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: SE GC89 & iPlus
Widać modem w systemie?kitek pisze:Czy ktoś ma jakieś pomysły?
-
Tak, jako Sony Erricsson GC89 EGPRS Modem..ja.michal pisze: Widać modem w systemie?
[ Komentarz dodany przez: Jaco: 2008-12-21, 17:59 ]
Wycięcie autocytatu.
Ostatnio zmieniony 2008-12-21, 17:58 przez kitek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Zrób <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> i po kłopocie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Lub użyj TopNetInfo.
-
Ale tak nie bede mogl korzystac np. z SMSow i PINu. Czy zna ktos solucje na opisany klopot?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przy TopNetInfo będzie się dało.
-
OK, dziękuję, a ktoś wie coś nt. SE WM albo iPlusa?
- matinati
- Stały użytkownik forum
Otóż sprawa z wersją WM aktualną ta najnowszą dostępną ze strony sony ericssona wygląda następująco. Polskie biblioteka *.dll nie wiem z jakich przyczyn jest uszkodzona jedynym wyjściem jest po zainstalowaniu WM skopiowanie gotowej biblioteki GCXX_RC.dll z katalogu instalacyjnego wersji angielskiej do katalogu gdzie mamy zainstalowanego juz WM
(domyślnie to będzie C:\Program Files\Sony Ericsson\Wireless Manager). W efekcie czego WM uruchamia się normalnie, lecz minusem tego jest angielska wersja językowa programu.
PS. Podmiana pomogła w wypadku Win XP, nie wiem jak to będzie z Vista.
(domyślnie to będzie C:\Program Files\Sony Ericsson\Wireless Manager). W efekcie czego WM uruchamia się normalnie, lecz minusem tego jest angielska wersja językowa programu.
SE GC89 + ATK 13,5 dBi = max~30 KB/s
iPlus
iPlus
-
a skad anglojezyczny plik wziasc? Nie ma go w folderze inst..matinati pisze:Otóż sprawa z wersją WM aktualną ta najnowszą dostępną ze strony sony ericssona wygląda następująco. Polskie biblioteka *.dll nie wiem z jakich przyczyn jest uszkodzona jedynym wyjściem jest po zainstalowaniu WM skopiowanie gotowej biblioteki GCXX_RC.dll z katalogu instalacyjnego wersji angielskiej do katalogu gdzie mamy zainstalowanego juz WM

- matinati
- Stały użytkownik forum
Otóż plik powinien być w anglojęzycznej wersji instalatora bodajże folder en od razu po rozpakowaniu skompresowanego pliku z instalatorem WM. Gdyby coś to wrzucam TU tą bibliotekę dll. U mnie działa w 100% Win XP.
PS. Proszę przeskanować sobie ten plik jakim antywirem, żeby potem nie było że linki do mikrobów podaję.
PS. Proszę przeskanować sobie ten plik jakim antywirem, żeby potem nie było że linki do mikrobów podaję.
SE GC89 + ATK 13,5 dBi = max~30 KB/s
iPlus
iPlus
-
Dzięki, już sobie poradzilem - pomoglo, punkcik dodany, no i przede wszystkim smiga jak nalezy pod Vistą