[orange freedom] jaki laptop do domu jednorodzinnego?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
[orange freedom] jaki laptop do domu jednorodzinnego?
Witam,
Już podłączono mi orange freedom 1 MB, na razie idzie po modemie, który kupiłem u nich za złotówke zxdsl 852, jednak Internet ma byc wysyłany na piętro do laptopa[ jakies 5metrow od modemu bedzie]( i czasem do nokii e51) oraz do piwnicy, [równiez 5 metrow], jeden laptop z komorka bedzie sie przemieszczała miedzy piwnica a pietrem, drugi laptop bedzie na pietrze gdzie bedzie router.
i tu mam problem co kupic... chodzi mi o cos taniego [ kolo120zl] a zarazem dobrego, wszyscy polecaja linksysa, ale 250zl to dla mnie niestety za duzo... cóż, studenckie zycie...
Moglbm prosic o porade? i nie wiem czy mam kupowac sam router czy router z modem, bo roznie mowia w punktach orange, prosilbym o konkretne modele jesli mozna, dziekuje bardzo za pomoc!
Już podłączono mi orange freedom 1 MB, na razie idzie po modemie, który kupiłem u nich za złotówke zxdsl 852, jednak Internet ma byc wysyłany na piętro do laptopa[ jakies 5metrow od modemu bedzie]( i czasem do nokii e51) oraz do piwnicy, [równiez 5 metrow], jeden laptop z komorka bedzie sie przemieszczała miedzy piwnica a pietrem, drugi laptop bedzie na pietrze gdzie bedzie router.
i tu mam problem co kupic... chodzi mi o cos taniego [ kolo120zl] a zarazem dobrego, wszyscy polecaja linksysa, ale 250zl to dla mnie niestety za duzo... cóż, studenckie zycie...
Moglbm prosic o porade? i nie wiem czy mam kupowac sam router czy router z modem, bo roznie mowia w punktach orange, prosilbym o konkretne modele jesli mozna, dziekuje bardzo za pomoc!
- wojteks
- *** Administrator ***
Re: [orange freedom] jaki laptop do domu jednorodzinnego?
Linksys WAG200Gkubapoland pisze:ale 250zl to dla mnie niestety za duzo
Tp-Link TD-8910G
Może jakiś Netgear ale kupuj coś typowego i powszechnie używanego/dostępnego
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Ja bym się jednak trzymał tego TP-Linka, ewentualnie jeszcze TD-8901 jeśli dobrze pamiętam model.
-
- Początkujący użytkownik forum
wojteks : czytalem badzo dobre opinie o tym sprzecie 
Jo_gurt: niestety google nei znajduje takiego modelu...

Jo_gurt: niestety google nei znajduje takiego modelu...
- wojteks
- *** Administrator ***
To jakoś kiepsko googlasz. Ale to stary model więc linków niewiele.kubapoland pisze:niestety google nei znajduje takiego modelu...
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Faktycznie, zjadło mi literkę. W każdym razie chodzi o ten:kubapoland pisze:Jo_gurt: niestety google nei znajduje takiego modelu...
http://www.skapiec.pl/site/cat/45/comp/340197
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przy piętrach Linksys WAG200G ma minus w postaci stałej antenki. Nie da rady poprawić zasięgu.