Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.
Czyli te ustawienia co masz są OK, zeby zaskoczyło trzeba chwile poczekać.
olorol pisze:Jak ustawić przepustowość łącza na inne komputery ?
Na takich prostych routerach się nie da. Jak pozostali się sami nie ograniczą to tu nic nie wymyślisz. Dobry bandwidth management maja routery draytek (www.draytek.pl)
Raczej tak jak jest jakakolwiek transmisja, wysyłanie SSID.
Wybierz w tej zakładce WPA-PSK albo WPA2-PSK (musisz mieć Windows XP SP3) i pojawi się okienko do wpisania hasła. Jak to zrobisz to na laptopie usuń tę siec co była, wyszukaj jeszcze raz i jak klikniesz połącz to zapyta o hasło
olorol pisze:Dopiero po kilkunastu minutach, po wyłączeniu/włączeniu routera jakoś zaczęło to działać.
To wg mnie ten router ma problem z autosynchronizacją łącza adsl.
Zmień modulację w zakładce Advanced Setup ADSL na "G.DMT" z "Auto Sync" i zobacz czy nie będzie łaczył się szybciej.
Możesz też poszukać nowszego firmware odpowiedniego do tego routera (o ile jest) i go wgrać (ale tu zachowaj ostrożność).
Ja sie na tym nie znam, ale myśle że coś z tym routerem jest nie tak.
Wczoraj w nocy odłączyłem go z prądu. Dzisiaj przez 15 min próbowałem się połączyć, resetowałem, odłączałem z prądu, zmieniłem nawet te ustawienia, o których napisałeś wyżej.
Poprostu nie wiem. ADSL miga, nie połączy sie i już.
Sprzedawca w sklepie powiedział mi, że ten router był używany gdzieś 2-3 razy w celach "montażowych"
Jutro sie przejde do tego sklepu i go oddam albo wymienie na nowy, bo nie mam zamiaru podłączać sie do internetu przez godzine.