Czy można też pograć ?

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
nesta
Początkujący użytkownik forum

Czy można też pograć ?

Post autor: nesta »

Witam wszystkich serdecznie ponieważ to moj pierwszy post :wink:

Temat zakladam w tym dziale poniewaz sam jeszcze nie wiem jakiego rodzaju internetu dotyczy moje pytanie.
Z wyszukiwarki i wyszczegolnionych tematow skorzystalem, ale nie znalazlem interesujacych mnie informacji.

Dlatego chcialbym uprzejmie spytac o nastepujacy problem...

Jestem zapalonym graczem w WoW-a (World of Warcraft), a wakacje spedze w domu na wsi. Nie mam tam telefonu stacjonarnego. Mam natomiast Cyfre +, jesli ma to jakies znaczenie...
Czy istnieje w ogole mozliwosc zalozenia na 2-3 miesiace, internetu bezprzewodowego o standardzie pozwalajacym na bezproblemowa gre ?

Zupelnie nie jestem w temacie wiec nie wiem jaka droga taki interner moglby byc doprowadzony.

Oczekuje jedynie naprowadzenia czy jest cos takiego mozliwe, jaki jest szacunkowy koszt calej "imprezy", i jakies hasla od ktorych moglbym zaczac poszukiwanie firmy, ktora swiadczy tego typu uslugi.

Wielkie dzieki za wszystkie informacje !

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tomekłódź
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Czy można też pograć ?

Post autor: Tomekłódź »

Po pierwsze temat już był.

A po drugie net komórkowy nie nadaje się do grania. Chociaż z powodzeniem grałem w Wormsy i LFS (ścigałka). Moje spostrzeżenia są takie że to zależy od gry. Na przykład w UT mnie wywalało po 10 sekundach dry.

Nie znam tej gry ale jak pingi w okolicy 700ms Ci nie straszne to możesz spróbować.
Awatar użytkownika
sightt
Stały użytkownik forum

Post autor: sightt »

Nie pograsz zapomnij!! :oops: Ja grałem w W:ET i po 15 sekundach mnie wywalało :cry: . Tibia chodziła ale fatalnie :? . Na wakacje musisz sobie odpuścić i pograć w single player :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Enzo

Post autor: Enzo »

U mnie (UMTS) Tibia działa bez problemu, nie próbowałem na EDGE ale domyślam się, że mogą być problemy.
iPlus+E61i=FUN
Awatar użytkownika
kemott1

Post autor: kemott1 »

Nie dawno robiłem test kart ( oranga(licenja gprs), era(heyah), plus(simdata) ).

Wyniki:
simdacie około 220 ms
heyah około 270 ms
orange około 680ms

Heyah najlepiej się spisywała na grach online. :D
ODPOWIEDZ