Pierwszy tani internet na karte we Francji
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Pierwszy tani internet na karte we Francji
W skrócie, 5 euro miesięcznie za korzystanie z internetu codziennie w godzinach 20-8 lub w drugiej opcji 9 euro miesięcznie za korzystanie bez limitów godzinowych. Orange zastrzega że za przeginanie w sciaganiu danych może przyciac limit miesięcznego transferu do 0,5 giga. Rozmowy voip (min Skype), sieci p2p zablokowane.
I teraz prośba do was o rozwiniecie tego wątku tzn jak doładować konto jak odnawowić co miesiąc usługe, konfiguracje, ustawienia itp, czyli jak z tego korzystać.
Kilka linków:
http://www.prepaidgsm.net/en/francia/orange.html
http://prepaid-wireless-internet-access ... e+-+Orange
I teraz prośba do was o rozwiniecie tego wątku tzn jak doładować konto jak odnawowić co miesiąc usługe, konfiguracje, ustawienia itp, czyli jak z tego korzystać.
Kilka linków:
http://www.prepaidgsm.net/en/francia/orange.html
http://prepaid-wireless-internet-access ... e+-+Orange
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Pierwszy tani internet na karte we Francji
Myślę, że warto to dodać do FAQ, co niniejszym czynię: > Korzystanie z połączenia za granicą kraju - oferty operatorów zagranicznych <
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
- Początkujący użytkownik forum
Mogą tak se blokować voIP?
@kedi zapodaj jakieś pingi na googla francuskiego możesz? Jaki tam transfer jest?
@kedi zapodaj jakieś pingi na googla francuskiego możesz? Jaki tam transfer jest?
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Nie se tylko sobie. Tak moga. Zobacz ze nawet polscy operatorzy blokuja predkosc w p2p (Netia).masakra pisze:Mogą tak se blokować voIP?
-
Jestem w Polsce i nie korzystam ale czasami pojawiam w tym kraju i to by mi sie przydało, dlatego taka jest moja sugestia aby rozwinąć temat dotyczący praktycznego korzystania z tego - czyli o pingach nic napisać nie mogę.
Co do blokowania rozmów voip to niestety większość operatorów na świecie w tak tanim dostępie blokuje je aby nie ograniczać przychodów z telefonii "klasycznej"
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-30, 23:20 ]
Poprawiłem na poprawną pisownię słów z przeczeniem nie.
Co do blokowania rozmów voip to niestety większość operatorów na świecie w tak tanim dostępie blokuje je aby nie ograniczać przychodów z telefonii "klasycznej"
[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2008-12-30, 23:20 ]
Poprawiłem na poprawną pisownię słów z przeczeniem nie.
Ostatnio zmieniony 2008-12-30, 23:18 przez kedi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
My też jesteśmy w kraju i ciężko nam to rozwinąćkedi pisze:aby rozwinąć temat dotyczący praktycznego korzystania z tego

Pozdr, (R) BliSki. (tm)
-
Nie wiem gdzie tam się pojawiasz ale tam można całkowicie legalnie korzystać z darmowego dostępu do wifi. W Paryżu wifi dostępne jest w większości parków, restauracjach sieciowych typu McDonald, kawiarniach, szczególnie tam gdzie pojawiają się turyści, we wszystkich miejscach z darmowym dostępem do internetu są tabliczki lub naklejki .kedi pisze:czasami pojawiam w tym kraju i to by mi sie przydało
W wielu hotelach jest dostęp dla gości - info z kluczem w recepcji.
-
Jak urzęduje we Francji to głównie zachód kraju, Lille ,Reims, Mulhouse, Lyon, Grenoble i tam z wifi jest porażka wieksza niż w Polsce, nawet na McDonaldach gdzie z daleka widać flagi z wifi ten net raz jest a raz nie, A Jesli chodzi o Paryż to jestem rzadko na północy w okolicach Saint Denis ale tam też lipa a laptopa sie boje wziąć pod pache z samochodu i iśc z nim w dzień po ulicy - taka dzielnica. Dlatego taki net z komórki to dla mnie idealne rozwiązanie - do sczęścia brakuje mi rozmów voip ale za taka cene przeboleje. Wiem że Polaków w tym kraju jest mniej niż w UK ale zawsze ktoś i zapewne niejedna osoba to uruchomi, dlatego drodzy rodacy piszczie co i jak bo nie znam francuskiego a jak czytam wypowiedzi obcokrajowców którzy odwiedzali francje i z tej oferty korzystali to sie okazuje że w salonach Orange często niewiedzą o takiej usłudze mimo że jest ona w materiałach reklamowych i działa już od kilku miesięcy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kedi pisze:wifi jest porażka wieksza niż w Polsce
To faktycznie w Polsce lepiej. U nas przynajmniej udają, że wiedzą, że dana usługa jest.kedi pisze:w salonach Orange często niewiedzą o takiej usłudze mimo że jest ona w materiałach reklamowych i działa już od kilku miesięcy.

Mam francuski samochód. Też raz działa a raz nie. Dokładniej to czasem pilot przestaje działać, albo wycieraczki na ulewie stają (ale to tylko raz było).

-
- Początkujący użytkownik forum
MI skype (voip dziala), tylko fakt ze jakosc nie jest za dobra...
-
zaraz to poprawie i napisze od nowa bo jak teraz to czytam co napisałem bo wychodzi bardzo niegramatycznie 

Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 19:17 przez kedi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kedi, jakbyś mógł napisać czy to jest specjalna karta sim, czy to jest jakaś taryfa włączana, jakim kodem, czy to jest abonament czy karta? No i jakie ustawienia APN, login, hasło?
[ Dodano: 2009-03-15, 02:10 ]
No i jaki operator, jaki koszt i gdzie kupić.

[ Dodano: 2009-03-15, 02:10 ]
No i jaki operator, jaki koszt i gdzie kupić.

-
Moment zaraz to poprawie i napisze składniej
Ostatnio zmieniony 2009-03-16, 19:15 przez kedi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
kedi, dzięki za informację.
Zaraz dodam do

EDIT
Jednak jest to już w

EDIT
Jednak jest to już w

Nie jest tak źle, byłem, widziałem - jestem cały i zdrowykedi pisze:Jesli chodzi o Paryż to jestem rzadko na północy w okolicach Saint Denis ale tam też lipa a laptopa sie boje wziąć pod pache z samochodu i iśc z nim w dzień po ulicy - taka dzielnica

Wifi w Paryżu jest praktycznie wszędzie, zdarzają się dziury szczególnie na za... sorry przedmieściach - w końcu to wifi. Normalnie to mało kto bawi się w net via gsm w domu, większość ma z kabla bo jakość jest dobra. Nie widziałem też żeby ktoś bawił się w jakiś podsłuch wifi, większość takich sieci jest dobrze zabezpieczona.
Orange oferuje jakiś net przez satelitę chyba coś koło 40euro.
Chwilowo z kraju