Problem z połączeniem wifi przez Linksys WRT54G/GS/GL

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
s_swiatecki
Początkujący użytkownik forum

Problem z połączeniem wifi przez Linksys WRT54G/GS/GL

Post autor: s_swiatecki »

Witam

Mam kłopot z prędkością netu przez wifi. Program który posiadam to tomato + Linksys WRT54G/GS/GL. Przez kabel transfer jest idealny tyle ile upc przesyła prawie 10 mb. Natomiast przez wifi prędkośc spada o ponad połowe do 3,5 mb. Co może być przyczyną?
Mam tylko jednego notebooka podłączonego. Co mozna zmienić w konfiguracji albo co blokuje prędkość. Bardzo prosze o pomoc. Przeglądnołem wszystkie fora i nie udało mi sie rozwiązać problemu.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: Problem z połączeniem wifi przez Linksys WRT54G/GS/GL

Post autor: zDaleKi »

Jaki to notebook i jaka ma karte wifi?
Swoja droga takie predkosci na wifi, to czesta norma. Problemem moze byc np. wiele sieci pracujacych w poblizu.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
s_swiatecki
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z połączeniem wifi przez Linksys WRT54G/GS/GL

Post autor: s_swiatecki »

Mam HP Compaq 8710p a karta to Intel(R)wireless WIFI Link 4965AGN. znalazłem tez na stronie intela nowe sterowniki ale to nic nie daje. Transfer się zwiększa po uruchomieniu programiku iProDifX połączenie ma szybkość 10 mb ale nei jest to trwałem i za kazdym uruchomieniem kompa jesli sie nie uruchomi tego programu to nie ma większej prędkości.
ODPOWIEDZ