Dir 300 emule plus 2 laptopy problem

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
lons
Użytkownik forum

Dir 300 emule plus 2 laptopy problem

Post autor: lons »

Witam,

Mam następujący problem.Posiadam dwa laptopy na jednym jest zainstalowany windows xp, a na drugim vista.Ustawiłem wszystko jak mi powiedzieliście odpowiednio w routerze i jest dobrze,ale tylko na jednym laptopie z zainstalowanym windowsem xp.Emule działa,jest high id i wszytsko ładnie chodzi.Problem jest z drugim laptopem gdzie jest vista.Kiedy odpalam tego drugiego w emule jest low id :zdziwko: W zaporze mam odchaczone emule jako wyjątek,ale i tak nie działa.W routerze ustawiłem ip i inne funkcje odpowiednio pod laptopa z Xp.Prosze o pomoc
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Dir 300 emule plus 2 laptopy problem

Post autor: krystianb »

lons pisze:Kiedy odpalam tego drugiego w emule jest low id W zaporze mam odchaczone emule jako wyjątek,ale i tak nie działa.W routerze ustawiłem ip i inne funkcje odpowiednio pod laptopa z Xp.
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Na laptopie z vistą musisz ustawić inne porty w emule jeśli jest taka możliwość i te porty przekierować w routerze na ten laptop.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ