Problem z Wi-Fi w Acer Aspire 3000
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z Wi-Fi w Acer Aspire 3000
Witam
Dostałem lapka Acer Aspire 3000, problem w tym że nie jestem w stanie uruchomić jakiejkolwiek aplikacji związanej z Wi-Fi . Lapek Wi-Fi ma ,bo jest oryginalna naklejka w na której jest to wymienione razem z innnymi specyfikacjami. Chciałem sciagnac sterowniki ale nie sciagal sie pusty plik ze strony acer, uzylem wyszukiwarki na tym forum i nie odnalazlem podobnego problemu. mozecie mi cos poradzic jak uruchomic to diabelne wi-fi ?. Wiem ze na przodzie laptopa jest kontrolka od tego,i gdy siec wireless bedzie dzialac to kontrolka ma sie palic ale u mnie do tego daleko.
Pomocy pomozcie mi to ogarnac krok po kroku
Dostałem lapka Acer Aspire 3000, problem w tym że nie jestem w stanie uruchomić jakiejkolwiek aplikacji związanej z Wi-Fi . Lapek Wi-Fi ma ,bo jest oryginalna naklejka w na której jest to wymienione razem z innnymi specyfikacjami. Chciałem sciagnac sterowniki ale nie sciagal sie pusty plik ze strony acer, uzylem wyszukiwarki na tym forum i nie odnalazlem podobnego problemu. mozecie mi cos poradzic jak uruchomic to diabelne wi-fi ?. Wiem ze na przodzie laptopa jest kontrolka od tego,i gdy siec wireless bedzie dzialac to kontrolka ma sie palic ale u mnie do tego daleko.
Pomocy pomozcie mi to ogarnac krok po kroku
Ostatnio zmieniony 2009-01-03, 23:50 przez cear111, łącznie zmieniany 1 raz.
hmm
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Problem z Wi-Fi w Acer Aspire 3000
A jest sprzęt w menadżerze urządzeń? Nie ma tam czasem jakichś wykrzykników?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
cear111, na początek warto by było sprawdzić przez kogo jest produkowane to wifi, wtedy można dorwać referencyjne sterowniki.
Pooglądaj naklejki na spodzie, czasem napisane (Broadcom, Intel, Atheros, Ralink).
Ewentualnie odkręć klapkę pod którą kryje się sieciówka WiFi i zczytaj co tam siedzi.
Pooglądaj naklejki na spodzie, czasem napisane (Broadcom, Intel, Atheros, Ralink).
Ewentualnie odkręć klapkę pod którą kryje się sieciówka WiFi i zczytaj co tam siedzi.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
cear111, po 1 pisz zgodnie z regulaminem. Duże litery na początku zdań i używaj znaków przestankowych.
Co do laptopa to może masz gdzieś włącznik od WiFi na zewnątrz i dlatego nie działa.
Co do laptopa to może masz gdzieś włącznik od WiFi na zewnątrz i dlatego nie działa.
-
W menedżerze urządzeń w polu "karty sieciowe" mam tylko Karta PCI Fast Ethernet oparta na SIS 900, oprócz tego nic, żadnych wykrzykników. Na naklejkach z tyłu laptopa też nie odnalazłem żadnej informacji co do Wi-Fi , a rozkręcać się trochę boje ,bo laptop to delikatna sprawaJaco pisze:A jest sprzęt w menadżerze urządzeń? Nie ma tam czasem jakichś wykrzykników?

hmm
- wojteks
- *** Administrator ***
To wygląda na to że ten laptop jest bez karty WiFi (może występowała jako opcja przy zakupie i nie została zakupiona?)cear111 pisze:polu "karty sieciowe" mam tylko Karta PCI Fast Ethernet
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak jest. A jedyny sposób, żeby się upewnić to odkręcić klapkę.wojteks pisze:To wygląda na to że ten laptop jest bez karty WiFi
Przesadzasz. Poza tym mówimy tutaj o jednej-dwóch śrubkachcear111 pisze:a rozkręcać się trochę boje ,bo laptop to delikatna sprawa![]()

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Jo_gurt, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Zależy jaki laptop w niektóych do gniazda minipci można się dostać tylko przez klawiature.Jo_gurt pisze:Przesadzasz. Poza tym mówimy tutaj o jednej-dwóch śrubkach
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
W moim jest 4 śrubkiJo_gurt pisze:Poza tym mówimy tutaj o jednej-dwóch śrubkach

W mojej poprzedniej MaxDacie również nie było karty wi-fi tylko w specyfikacji występowała jako opcja. Dlatego dokupiłem kartę oddzielnie.cear111 pisze:Na naklejkach z tyłu laptopa też nie odnalazłem żadnej informacji co do Wi-Fi , a rozkręcać się trochę boje ,bo laptop to delikatna sprawa.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
We wszystkich lapach jakie widziałem (kilkanaście zapewne, różnych firm) były albo 1 albo 2Jaco pisze:W moim jest 4 śrubki

-
Ok chłopaki może to głupie pytanie ale : czy może nie widzi tej karty bo nie została włączona w Biosie np ? - jest taka możliwość
? .Jeśli tak to jak powinna się zwać żebym mógł ją namierzyć i w którym dziale bo totalna lama ze mnie
.

hmm
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Owszem.cear111 pisze:czy może nie widzi tej karty bo nie została włączona w Biosie np ?
Oj ciężko to określić. Co producent to własne nazwy w BIOSie. Poszperaj, nie zaszkodzi.cear111 pisze:Jeśli tak to jak powinna się zwać żebym mógł ją namierzyć
A odkręcałeś w końcu?