jak to jest z tym netem bezprzewodowym

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bartas225
Początkujący użytkownik forum

jak to jest z tym netem bezprzewodowym

Post autor: bartas225 »

elo jak to jest z tym netem bezprzewodowym wytlumaczcie mi czy mozna posiedziec komfortowo w necie jak teraz bo mam 512kb neta i czy bede mogl tak samo dobrze siedziec wszedzie na lapku i czy jest jakis limit bo tam na stronkach widze ze jedno ma 10gb a drugie 5gb i czemu tam sprzedają z kartą sim i w ogóle ocb bo nie rozumiem z tym wszystkim
i jak bym kupil 3 od góry http://web.playmobile.pl/pl/internet/modemy/index.html tą wersje 5gb to czy bym mogl se dobrze siedziec w necie i w ogóle pomocy bo nowy jestem nie znam sie aha i musi byc na usb bo nie mam expresscard ani pcmcia ani nic innego help i czy to ma dobry zasieg ze np. koło Ostrołęki mogl bym se posiedziec bo czesto jezdze jakies 10-20km od ostroleki no i pomocy help
sory za blendy ale jestem dyslektykiem
pozdrawiam i prosze o mozliwie szybka odpowiedz
pozdrawiam hehe :brawa:

ej czemu jak mam tam napisane w ogóle to mi wyswietla >>blad ortograficzny<< chyba zle napisaelm tak?

[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2009-01-05, 17:42 ]
Dyslektyk nie dyslektyk, na zdania powinieneś wypowiedź umieć podzielić. No i do przeglądarek mamy spellcheckery

[ Komentarz dodany przez: bartas225: 2009-01-05, 19:01 ]
Spoko już wiem czemu mi podkreślało :rotfl:

P.S. Jezus Maria Jo_gurt :O :O :O skąd ty sie tutaj wziąłeś :O
Ostatnio zmieniony 2009-01-05, 19:01 przez bartas225, łącznie zmieniany 4 razy.
ELO MAM LAPTOPA HEHEHEHEHAEHAEHAHEAHEHEHEAHAHEHEHAHEAH
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Re: jak to jest z tym netem bezprzewodowym

Post autor: Ufo atakuje »

Zacznij od tego: http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7248
bartas225 pisze:i czy bede mogl tak samo dobrze siedziec wszedzie na lapku i czy jest jakis limit bo tam na stronkach widze ze jedno ma 10gb a drugie 5gb
To czy będziesz miał szybki transfer zależy od wielu czynników, musisz sprawdziić empirycznie najlepiej na prepaidzie i jakimś telefonie lub modemie. Wszystkie sieci mają limity danych, a największe w przystępnej cenie oferuje Play. Na początek musisz sprawdzić czy w twoich okolicach jest zasięg UMTS/HSDPA. Wszystko jest w :faq: .Powodzenia :ok:
Ostatnio zmieniony 2009-01-05, 17:37 przez Ufo atakuje, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

bartas225 pisze:help i czy to ma dobry zasieg ze np. koło ostrołęki mogl bym se posiedziec bo czesto jezdze jakies 10-20km od ostroleki no i pomocy help
Musisz sam sprawdzić, bo play ma zasięg tylko na własnych nadajnikach i albo jest albo nie ma.

Aha masz firefoxa, każdy błąd się na czerwono podkreśla... I pisz z dużej litery parę kropek i przecinków też by się przydało. Nie Ty jeden masz dys* trzeba się starać i można się całkiem nieźle poprawić.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Post autor: zDaleKi »

bartas225 pisze:ej czemu jak mam tam napisane <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> to mi wyswietla >>blad ortograficzny<< chyba zle napisaelm tak?
Tak. Napisałeś wyraz z błędem ortograficznym i dlatego tak się podświetla. Poprawnie pisze się ten wyraz "w ogóle".
Ponadto staraj się zaczynać zdania dużą literą.

[mod]
Potem się to wydzieli
[/mod]
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
bartas225

Ok już wyczaiłem co trzeba i ja potrzebuje tak na prawdę na miesiąc raz w roku bo weekendy wytrzymam bez neta ale ja tam na necie widze tylko że jest umowa na 24 lub 36 miesięcy i tylko czasami na 12 miesięcy i to chyba nie można se wziąć poprostu na miesiąc a potem dezaktywować. I ja potrzebuje wtedy we wsi kunin i tam widze coś takiego:

Kolorem różowym zaznaczony został zasięg sieci na zewnątrz budynków.

i tam na kuninie jest różowy i to znaczy że mogę czasami nie mieć neta tak? Albo wolny bardzo bo mi tutaj nie zależy na graniu przez neta tylko na posiedzeniu kilka godzin na necie. I czy to jest że np. 50zł za ten jeden miesiąc nawet jakbym codziennie siedział po 4 godziny? A jak bym miał 1gb chyba i by mi się wyczerpało to to poprostu by mi net przestał działać? Mam nadzieje ze wszystko dobrze napisałem
Bo raczej nie chce za pomocą fona korzystać bo drogo :( że nie chce tak że podłączam fona do kompa i mam neta w kompie
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

bartas225 pisze:chyba nie można se wziąć poprostu na miesiąc a potem dezaktywować
Jest taka możliwość, ale jako usługa dodatkowa do abonamentu telefonicznego (nie internetowego). Aktywacja darmowa a dezaktywacja 10zł (Plus). Limit 1GB, abo miesięczne 60zł. Nie wiem czy to aktualne dane.
bartas225 pisze:czy to jest że np. 50zł za ten jeden miesiąc nawet jakbym codziennie siedział po 4 godziny?
Czas korzystania nie ma znaczenia.
bartas225 pisze:A jak bym miał 1gb chyba i by mi się wyczerpało to to poprostu by mi net przestał działać?
Nie - wtedy nakładany jest limit przepustowości na bardzo niski (2-4kB/s).
Ufo atakuje
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Ufo atakuje »

bartas225 pisze:Ok już wyczaiłem co trzeba i ja potrzebuje tak na prawdę na miesiąc raz w roku bo weekendy wytrzymam bez neta ale ja tam na necie widze tylko że jest umowa na 24 lub 36 miesięcy i tylko czasami na 12 miesięcy i to chyba nie można se wziąć poprostu na miesiąc a potem dezaktywować.
Prepaid Playa byłby dla Ciebie idealny- 30zł - 2GB - 28dni na wykorzystanie. Sprawdź zasięg.
bartas225

A ten prepaid playa ma jakąś sensowną szybkość? Bo nie chce czekać pół godziny aż mi się filmik ~5min załaduje. Czyli rozumiem że to jest tak że http://web.playmobile.pl/pl/internet/modemy/index.html np. to trzecie i do tego np. to? http://web.playmobile.pl/pl/internet/of ... index.html to pierwsze i to wszystko?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

bartas225 szklanej kuli nie mamy i ciężko odpowiedzieć na to pytanie. Najlepiej jak sam sprawdzisz bo nikt Ci nie zagwarantuje prędkości. Moze być rózna o różnych porach dnia, czasem zdarza się, że będzie 1 KB/s.
omufo

Post autor: omufo »

Jeśli na mapce wieś Kunin jest jasnoróżowa to zasięgu Play'a mieć tam nie będziesz. No chyba, że nagle powstał tam jakiśnowy nadajnik i nie zaznaczyli go jeszcze na mapce, w co wątpię.

A co do wyboru oferty to hmm.. Skoro korzystać z tego neta będziesz rzadko to na pewno powinieneś wziąć jakąś ofertę internetu na kartę. Która byłaby dla Ciebie najlepsza to już pytać musisz innych, bardziej obeznanych.
bartas225

Ok no dzięki to już podrecze ich pomoc
dzieki :D:D:D:D
ODPOWIEDZ